Serile Filmului German la Suceava, continuă!


Intră acum și în grupul de

„Serile Filmului German”, un proiect iniţiat de Bezirk Schwaben în colaborare cu Departamentul de Germanistică al Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, continuă cu producţia cinematografică “Der Untergang”, în regia lui Oliver Hirschbiegel, care va putea fi urmărită luni, 11 mai, ora 18:00, în incinta Casei Prieteniei, care se află langă Muzeul de Ştiinţe ale Naturii Suceava.

„Der Untergang“ este un film istoric, care decupează un segment foarte bine delimitat din istoria secolului trecut. Acesta reflectă ultimele 12 zile din viaţa lui Adolf Hitler, care reprezintă un moment important pentru evoluţia istorică a Germaniei, din 20 aprilie 1945 – ultima aniversare a lui Hitler, până pe 2 mai 1945 – ziua capitulării Germaniei. Fiind inspirat din lucrarea istoricului Joachim Fest, acest film urmăreşte foarte atent personajul Hitler, cu o deosebită atenţie în a arăta „faţa umană“ a dictatorului, punând accentul pe anumite detalii semnificative, cum ar fi: tremuratul derivat din Parkinson, extraordinara interpretare a lui Bruno, mustaţa, precum şi dragostea faţă de câinele său.

Acest film este o producţie care nu vorbeşte doar despre Hitler, ci şi de toţi cei care erau tiranizaţi, dar şi fascinati de acesta, de lupta de supravieţuire a populaţiei civile din timpul atacului din Berlin şi nu numai. Ceea ce impresionează este autenticitatea modului de valorificare a acestei tematici. Apărut in 2004, acest film a câştigat numeroase premii şi a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină al anului.

Proiectul “Serile Filmului German” urmăreşte realizarea de evenimente bilunare dedicate filmului german, filmului ce aduce în discuţie teme sociale, culturale şi politice, filmului ce provoacă dezbateri şi căutări şi devine motiv pentru meditaţie asupra culturii germane.

Intrarea este liberă.


Intră acum și în grupul de