Stagiunea 2019 -2020 a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” începe vineri cu spectacolul „Tigrul din orașul nostru”. Vezi programul spectacolelor lunii septembrie

Cea de-a treia stagiune a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava se deschide cu unul dintre cele mai speciale spectacole din repertoriu: „Tigrul din orașul nostru” de Gianina Cărbunariu, în regia lui Bobi Pricop și scenografia lui Adrian Damian.

Aceasra , este prima producție a teatrului sucevean.

 Inovativ și contemporan, folosind tehnologia în cel mai artistic mod cu putință, „Tigrul din orașul nostru” este programat vineri, 6 septembrie, de la ora 19:00.

Programul spectacolelor lunii septembrie include:

-„Tigrul din orașul nostru” de Gianina Cărbunariu, în regia lui Bobi Pricop – 6.09/19:00;

– „PiSiCi”, de Bobo Burlăcianu – 13.09/19:00;

– „Kebab” de Gianina Cărbunariu, regia Daniel Iordan – 17.09/19:00;

– „Noapte bună, tăticule!”, după Jean Poiret, regia Alexandru Grecu – 24.09/19:00;

– „Serate teatrale” organizate de trupa Pi a Colegiului Național „Ștefan cel Mare”- 28-29.09.

Potrivit conducerii teatrului sucevean, debutul noii stagiuni aduce și turnee, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava fiind invitat în această toamnă la mai multe festivaluri de gen din țară.

Astfel, în data de 19 septembrie spectacolul „Kebab” va fi jucat în cadrul Festivalului de teatru contemporan draMA XI de la Odorheiu Secuiec.

Primul turneu internațional al acestei stagiuni va avea loc la finalul lunii.

În 26 septembrie actorii suceveni vor juca în special pentru comunitatea românească pe scena teatrului Dramatic Olga Kobileanska din Cernăuți, spectacolul „Noapte bună, tăticule!”, în regia lui Alexandru Grecu.

 Acesta va fi doar primul pas al colaborării dintre cele două instituții teatrale, care presupune un schimb de spectacole și o intensificare a relațiilor culturale dintre cele două regiuni.

Deplasarea la Cernăuți este finanțată parțial printr-un proiect al TMMVS, desemnat câștigător de UNITER, organism ce oferă anual susținere instituțiilor teatrale din Fonduril speciale ale timbrului teatral.

Trupa Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava va participa în această toamnă la evenimente culturale și festivaluri de teatru din: Iași, Botoșani, Galați, Siret, Brașov, Covasna.