Scriitorul și jurnalistul francez Jean-Yves Conrad va susține la Suceava conferința „Prezența strălucită a bucovinenilor la Paris”


Intră acum și în grupul de

Biroul francez Suceava își va relua activitatea, în data de 2 octombrie, cu proiectul „Francofonia în comunitate”, în cadrul căruia se vor organiza diverse manifestări, incluse în seria „După-amiezilor francofone”.

Astfel, organizatorii anunță că programul zilei de miercuri va include mai multe activități, precum bilanțul activităților Biroului francez în anul școlar precedent; prezentarea programului anului școlar în curs; întâlnire cu scriitorul și jurnalistul francez Jean-Yves Conrad, care va susține conferința: „Prezența strălucită a bucovinenilor la Paris”.

Evenimentele vor începe la ora 18:00.

„Pentru atașamentul față de limba, cultura și spiritualitatea românească, pentru meritele sale deosebite în promovarea românismului (activitate publicistică și editorială impresionantă, în franceză, engleză, germană și română), pentru contribuția la susținerea aderării României la Uniunea Europeană, lui Jean-Yves Conrad i s-au acordat distincțiile: Ofițer – Meritul Cultural Român, secția Literatură (2004), Doctor Honoris Causa al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (2006), Premiul de excelență în arte și cultură ICR (2018)”, arată un comunicat al Biroului francez Suceava.

Programul este susținut de Agenția Universitară a Francofoniei, de Centrul de Reușită Universitară al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, de Inspectoratul Școlar Județean, de Consiliul Județean, de  Asociația Profesorilor de Limbă franceză, filiala Suceava, de Asociația „Curcubeul Succesului” și de Asociația Seniorilor Bucovineni.

„Vă așteptăm la „După-amiezile francofone”, proiect dedicat comunității sucevene! Intrarea este liberă,” precizează organizatorii.


Intră acum și în grupul de