Biroul francez invită sucevenii la o proiecție de film cu actori de marcă ai ecranului francez


Intră acum și în grupul de

Sucevenii doritori să vizioneze o capodoperă a cinematografului francez sunt invitați, miercuri, la Biroul francez.

Începând cu ora 18.00, iubitorii de film francez pot viziona comedia Tais-toi! (2003), scrisă și regizată de Francis Veber, cu Gérard Depardieu, Jean Reno și Richard Berry. „Este o comedie cu o acțiune minunată, în care comicul de situație și cel al limbajului își dau mâna. Actori de marcă ai ecranului francez aduc un plus de interpretare scenariului acestui film”, arată organizatorii.

Filmul va fi proiectat cu ocazia reînceperii activităților destinate învățării limbii franceze, sub genericul Le français, c’est facile! Intrarea este liberă.

„O grupă de copii cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani vor pătrunde într-un univers nou și fascinant, îndrumați de dna lector univ. dr. Mariana Șovea, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, și de Sophie Bordas,noul lector de limba franceză pentru anul universitar 2019-2020. Imagine, culoare, joc, cântec, comunicare sunt câteva cuvinte-cheie care vor caracteriza relația profesor-elev. Un spațiu generos, care se poate organiza după nevoie, este ambientul adecvat activităților de învățare propuse, la care se adaugă metode moderne de învățare a limbii franceze pentru copii și adolescenți”, precizează comunicatul Biroului francez Suceava.

Menționăm că Biroul francez și Centrul de Reușită Universitară sunt parteneri în realizarea proiectului „Francofonia în comunitate”, proiect destinat comunității locale, unic în România, care se desfășoară începând cu anul 2017, cu sprijinul Agenției Universitare a Francofoniei.


Intră acum și în grupul de