Biroul Francez Suceava organizează din nou proiecție de film francez. Intrarea este liberă

Biroul Francez Suceava anunță că în data de 16 octombrie, începând cu ora 17:00, grupa de copii cu vârste între 7 și 13 ani continuă aventura pe tărâmul limbii franceze, însoțiți de lector dr. Mariana Șovea de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul USV. La cursul de săptămâna aceasta, micii francofoni vor învăța culorile și rechizitele școlare, vor cânta și se vor juca  alături de ariciul Léo și de prietenii săi.

La această activitate va fi prezentă și noua lectoriță de franceză, Sophie Bordas, care va propune activități interesante pentru fixarea cuvintelor noi și utilizarea acestora în comunicarea cotidiană, mai arată organizatorii.

Începând cu ora 18.00,  toți iubitorii de film francez vor putea vedea Les aventuriers, în regia lui Robert Enrico, cu actori de marcă, îndrăgiți pentru interpretarea magistrală a rolului primit: Lino Ventura, Alain Delon, Serge Reggiani, Joanna Shimkus.

“Manu (Alain Delon), pilot de avion, și Roland (Lino Ventura), mecanic auto, sunt prieteni de multă vreme, pasionați de meserie și puțin zăpăciți. Ei se împrietenesc cu o tânără sculptoriță, pe nume Lætitia (Joanna Shimkus). Din păcate, cei trei prieteni se confruntă cu eșecuri personale. De aceea, când aud despre un avion care s-a scufundat în largul coastei Congo cu o comoară la bord, decid să plece în căutarea ei,” precizează sursa citată.

Activitățile fac parte din proiectul Francofonia în comunitate, un proiect realizat de Biroul Francez din Suceava, în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară (CRU) din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și sprijinit de  Agenția Universitară a Francofoniei.

Intrarea este liberă.