La Marginea și Sucevița va avea loc un concurs de alergare montană în scop caritabil. Organizatorii își propun să ajute un tânăr din Marginea care are nevoie de o operație de chirurgie plastică


Intră acum și în grupul de

În data de 26 octombrie va avea loc o nouă ediție a concursului de alergare montană în Marginea și Sucevița.

Evenimentul este organizat de Asociația Protonic BPM, organizație nonprofit, nonguvernamentală, fără scop lucrativ și fără angajați, cu sediul în comuna Marginea. De asemenea, concursul este organizat în colaborare cu Primăria Sucevița, Ocolul Silvic Marginea și școlile din împrejurimi.

Startul competiției va avea loc în localitatea Marginea, zona Șoarec, pe 26 octombrie 2019.

Potrivit președintelui Asociației Protonic BPM Prof. Iliana Hrițcan, această competiție, fiind deja la a doua ediție, este destinată tuturor categoriilor de vârstă și constă în mai multe probe de alergare: o cursă a copiilor pe o distanță de aproximativ 1 km, o cursă populară – 10 km, un cros – 15 km, proba de semimaraton – 21 km și maratonul – 42 km. La concurs se pot face înscrieri online, dar și la fața locului.

Prin această acțiune organizatorii își propun și promovarea zonei în interes turistic, traseele fiind de poveste, susține Iliana Hrițcan.

Obiectivele pe lângă care alergătorii vor trece sunt: Pietrele Muierii – Marginea, Mănăstirea Sucevița și Pasul Ciumârna – Palma. Un concurs asemănător, organizat de Asociația Protonic BPM în parteneriat cu Primăria Polovragi și Consiliul județean Gorj, se va desfășura în localitatea Polovragi, iar acesta va avea două probe de alergare: cros – 12 km și semimaraton – 21 km.

Organizatorii anunță că elementul de noutate al acestei competiții constă în faptul că alergătorii vor parcurge o distanță de aproximativ 1 km prin peșteră.

Până în prezent, pe listele site-ului figurează peste o sută de persoane participante din țară și străinătate, iar înscrierile continuă.

Scopul concursului este unul caritabil, operația de chirurgie plastică și recuperatorie a tânărului Vasile Derevlean, din comuna Marginea.

Membrii organizatori încearcă prin aceste acțiuni să promoveze cultura, turismul, mișcarea la orice vârstă , să cultive interesul pentru sport, implicit pentru sănătate, să trezească și să dezvolte spiritul de solidaritate în scop umanitar.

Poarta de start este deschisă și îi așteaptă pe toți cei care vor ca prin contribuția lor să susțină o cauză nobilă, mai arată organizatorii.


Intră acum și în grupul de