Biroul Francez Suceava organizează o nouă lecție de limbă franceză pentru copii și proiecție de film francez

Biroul Francez și Centrul de Reușită Universitară (CRU)al Universității „Ștefan cel Mare”din Suceavacontinuă activitățile destinate învățării limbii franceze, sub genericul „Le français, c’est facile!”.

Astfel, următorul eveniment este programat pentru miercuri, 23 octombrie, ora 17:00.

“Copiii, îndrumați de dna conf. univ. dr. Olga Gancevici, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, și de Sophie Bordas,noul lector de limba franceză pentru anul universitar 2019-2020, vor descoperi lexicul familiei, cu ajutorul unor activități variate și interesante. Imagine, culoare, joc, cântec, comunicare sunt câteva cuvinte-cheie care caracterizează relația profesor-elev într-un spațiu generos, organizat după nevoi didactice.

Începând cu ora 18.00, iubitorii de film francez pot viziona Les petits mouchoirs, o comedie dramatică din 2010. Max, un bogat proprietar al unui restaurant-hotel, și soția sa, Vero, își invită în fiecare an prietenii la casa lor din Cap Ferret pentru a sărbători ziua de naștere a lui Antoine și începutul sărbătorilor. Însă anul acesta, înainte de a pleca din Paris, Ludo este victima unui accident rutier grav și se află între viață și moarte, în urma unei seri de beție. În ciuda acestui eveniment, grupul de prieteni decide să plece în vacanță. Relațiile, convingerile și sentimentul lor de vinovăție vor fi puternic testate.

Sucevenii doritori să asiste la o astfel de activitate sunt invitați la Biroul Francez.

Menționăm că Biroul Francez și Centrul de Reușită Universitară sunt parteneri în realizarea proiectului destinat comunității locale „Francofonia în comunitate”, proiect unic în România, care se desfășoară cu sprijinul Agenției Universitare a Francofoniei,” arată Biroul Francez Suceava.

Intrarea este liberă.