Judecătoriile sucevene organizează, vineri, „Ziua ușilor deschise” cu ocazia Zilei Europeane a Justiţiei Civile


Intră acum și în grupul de

Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Suceava anunță că vineri, 25 octombrie, Palatul de Justiție și judecătoriile din raza Tribunalului Suceava își vor deschide ușile pentru vizitatori cu ocazia Zilei Europeane a Justiţiei Civile.

Potrivit unui comunicat al Curţii de Apel Suceava, în data de 25 octombrie în întreaga Europă este sărbătorită Ziua Europeană a Justiţiei Civile, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, eveniment prin care justiţia civilă este adusă în atenţia publicului european. Semnificaţia acestei zile este aceea de a apropia justiţia de cetățeni, de a-i ajuta pe aceştia să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a sistemului judiciar.

Astfel, vineri, în intervalul orar 09:00 – 14:00, în incinta Palatului de Justiție și la judecătoriile din raza Tribunalului Suceava se vor desfășura manifestări de tipul „uşilor deschise” la care sunt invitaţi să participe elevi, studenţi, reprezentanţi mass-media precum şi orice cetăţean interesat.

„Toate persoanele din municipiul Suceava care doresc să participe sunt rugate să se  prezinte la intrarea principală a Palatului de Justiţie, de unde vor fi îndrumate de personalul de pază către coordonatorii desemnaţi”, se mai arată în comunicatul Curții de Apel Suceava.


Intră acum și în grupul de