Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului organizează, în premieră, Noaptea Albă a Roboților


Intră acum și în grupul de

În perioada 14 noiembrie – 25 noiembrie are loc in toata Europa inițiativa numită Săptămâna Europeană a Roboticii, o inițiativă ce are drept scop informare publicului larg cu privire la robotica, programare si subiecte legate de viitor.

De după amiaza și până seara vor fi organizate simultan in întreaga țară diverse evenimente, de la București si pana la Gura Humorului, la Școala Gimnaziala Unu Gura Humorului și Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului.

Anul acesta, pe 22 noiembrie, la Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului va fi organizata, pentru prima data, Noaptea Alba a Roboților, un eveniment de conștientizare adresat publicului larg, asemănător Nopții Albe a Muzeelor.

În București vor avea loc mai multe evenimente, unde pot fi văzuți robotii umanoizi 3-5CU, N33-C00, 3-L3-NA, AM-3-L1A si roboti pentru educație: Alpha, Ozoboti, Micro:Biti, capete robotice vorbitoare si multe altele.

La Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea din București va avea loc un Hackathon de construit roboti de linie. La Universitatea Politehnica, va avea loc QUBE.Official DEMO si vor fi prezente peste 10 echipe.

In 2017 când s-a organizat pentru prima data la nivel național, Romania a ieșit pe locul 3 la nivel european ca număr de evenimente înregistrate, ceea ce demonstrează numărul mare de grupuri de inițiativă interesate de acest subiect, precum si apetitul, atât al copiilor, cat si al adulților, către acest domeniu.


Intră acum și în grupul de