Acasă Evenimente Cetatea de Scaun a Sucevei, reînviată pentru o seară de muzica folk

Cetatea de Scaun a Sucevei, reînviată pentru o seară de muzica folk


Intră acum și în grupul de

“În amurg, într-o ambianţă îngerească, plină de îngeri şi îngerese”, aşa cum a apreciat folk-istul Dinu Olăraşu, a avut loc un concert de folk care a reînviat spiritul Cetăţii de Scaun a Sucevei. Evenimentul i-a reunit pe 10 dintre cei mai apreciaţi interpreţi de gen din ţară. Între zidurile Cetăţii s-a cântat folk aproximativ 3 ore, cu prilejul spectacolului “La Suceava în Cetate”, organizat de Zilele Sucevei.

Marius Matache, Gigi Dumitrele, Paul Arva, Dinu Olăraşu, Mihaela Popescu, Eugen Avram, trupa “Ţapinarii”, Ovidiu Mihăilescu, Daniel Iancu şi Mariana Budnaru au urcat pe rând pe scena special amenajată în curtea interioară a Cetăţii lui Ştefan cel Mare pentru a susţine câte un micro-recital de folk.



Sucevenii au fost încântaţi de prestaţia artiştilor, aceştia cântând împreună cu folk-iştii şi răsplătindu-i cu numeroase aplauze. În cele 3 ore de muzică pură, cântată de o voce şi o chitară, iubitorii genului au savurat piese care vorbeau despre iubire, despre Dumnezeu şi Zei, despre decepţii şi plictiseală, căsnicie etc. şi, nu în ultimul rând, despre cai.

Invitaţii speciali ai serii au oferit publicului o seară specială, într-un spaţiu de vis, demonstrând încă o dată că “ n-ai nevoie de foarte multe ca să fii fericit/ e de-ajuns o mână de prieteni, în asfinţit/ n-ai nevoie de foarte multe ca să fii fericit/ e de-ajuns un cântec şi puţin infinit”, aşa cum spunea unul din cântecele interpretate vineri seară.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version