Festivalul local de datini și obiceiuri de iarnă „După datina străbună” a avut loc la Casa de Cultură din Cajvana

Vineri, 27 decembrie 2019, Cajvana a fost gazda Festivalului local de datini și obiceiuri de iarnă “După datina străbună” , ediția a VII-a, care a cuprins un program variat de colinde, sceneta “Noapte-n Bethleem” , Jocul Caprei, Căiuții, Irozii, Mascații, Plugușorul, Sorcova, dansuri tematice ale Crăciunițelor.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Orașului Cajvana, reprezentată de primarul Gheorghe tomăscu, de Consiliul local al orașului în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare”, Cajvana, reprezentat de directorul coordonator Nicolae Robu, directorii adjuncți Iulian Ciotu și Crăciun Marius și Consilierul Educativ Tomuț Cristina.

Momentele artistice au promovat folclorul local, datinile și obiceiurile de iarnă, au transmis actualelor generații frumusețea și gingășia costumelor populare, ale măștilor tradiționale și ale obiceiurilor locale.

Pe scenă au urcat, rând pe rând, elevii liceului și tineri ai orașului. Aceștia au fost coordonați de cadrele didactice: Ureche Casandra, Mârza Rahila, Bîrgăuan Anuța, Tomuț Cristina, Ovidiu Ciubotariu, Pîțu Casandra, Apetrei George, Ciotu Iulian.

Organizatorii i-au răsplătit pe colindători , dansatori, urători, cu daruri din sacul lui Moș Crăciun și cu multe aplauze.

Prestația artistică a participanților a fost urmărită cu mare drag și de localnicii care muncesc în străinătate și care s-au întors acasă să petreacă sărbătorile de iarnă alături de cei dragi.

Prof. Înv.primar Seserman Lidia Loredana

Responsabilă cu promovarea imaginii

Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare”, Cajvana.

loading...