Muzeul Bucovinei anunță programul evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naționale

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, miercuri, 15 ianuarie 2020, Muzeul Bucovinei marchează această zi cu un program de manifestări culturale:

Astfel, la ora 12:00, la Muzeul de Istorie, Sala de Evenimente va avea loc lansare filmului documentar „Bukovina – Ţara Oamenilor Fagi, ţara iubirii adevărate”, în regia lui Florin Kivorkian, o producție Arka Film în co-producție cu TVR (durata: 78 minute).

Apoi, la 18:00, la   Palatul Administrativ va fi o proiecție de imagine cu Mihai Eminescu.

Urmează, la 19:00, la Muzeul de Istorie, Sala de Evenimente – teatru: Să nu ne răzbunați, regia și scenografia: Silvia Răileanu și Mirela Nistor (piesă dublu premiată), co-producție Teatrul pentru copii și tineret „Vasilache” și teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani.

Sa nu ne răzbunați” este o poveste despre izbândă. Este despre o pagină dureroasă din istoria țării, pierderea Basarabiei către Rusia. Este o piesă despre întoarcerea la credință, suferință, evoluție și fericire. “Să nu ne răzbunați” spune povestea Margaretei Spânu-Cemartan și nu doar a ei, a miilor de români deportați în Siberia la munca forțată. Cei mai mulți, nu s-au mai întors acasă niciodată. Și cu ajutorul monahului Moise, care a avut răbdarea să culeagă aceste mărturii ale deportaților în Siberia, s-a născut aceasta piesa de teatru.

loading...