Acasă Evenimente “Instantanee cu parfum franţuzesc…” expuse, de Ziua Franţei, la Iulius Mall

“Instantanee cu parfum franţuzesc…” expuse, de Ziua Franţei, la Iulius Mall


Intră acum și în grupul de

Ziua Internaţională a Franţei va fi sărbătorită la Iulius Mall Suceava printr-o expoziţie de fotografie, care va fi vernisată marţi, începând cu ora 18:00.
Un număr de 20 fotografii, care aparţin lui Iustin Stelian Buculei, cel mai tânăr fotograf care a expus la Iulius Mall Suceava, vor fi expuse pe peretele exterior al magazinului Moa.

Iustin Stelian Buculei are 11 ani şi este elev al Şcolii nr. 1 „Al. I. Cuza” din Fălticeni. El activează la cercul foto de la Palatul Copiilor Suceava, coordonat de prof. Valentin Moscaliuc. Iustin Buculei este pasionat de fotografie şi spune că fotografia îi oferă „un altfel de a privi lumea”.



Micul fotograf nu este la prima expoziţie foto- a mai expus la Casa Corpului Didactic pe 15 ianuarie 2009 – în cadrul unei expoziţii dedicată zilei de naştere a poetului Mihai Eminescu.

Anul acesta a participat la Concursul de fotografie „Lille 3000” şi alături de alţi patru copii din judeţ a mers în Franţa la vernisajul expoziţiei cu tema „Europa fără frontiere”.

În anii şcolari 2007-2008 şi 2008-2009 a participat la concursuri judeţene şi interjudeţene de fotografie unde a obţinut mai multe premii. De asemenea, a participat cu fotografii pe teme de protecţie a mediului, la proiectul “Ecoşcoala”, derulat la Fălticeni, iar anul acesta a participat la Simpozionul internaţional „O zi din viaţa mea de elev”, cu un fotoreportaj, obţinând premiu.

Cele 20 de fotografii pe care Iustin Buculei le va expune la mall au fost selectate împreună cu profesorul coordonator, Valentin Moscaliuc şi fac parte din colecţia de fotografii făcute în Franţa, la Lille, în luna iunie a acestui an, cu prilejul „Concursului de fotografie Lille 3000” şi surprind prin ochii unui copil „instantenee cu parfum franţuzesc”.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version