Teatrul de Artă din București revine la Suceava cu spectacolul “Şase lecţii de dans în şase săptămâni”

După succesul din decembrie 2019, cu „Un bărbat și mai multe femei”, Teatrul de Artă București revine la Suceava.

Teatru bucureștean invită publicul sucevean, în data de 2 februarie, orele 19.00, la un alt spectacol care face săli pline, atât în țară cât și în străinătate. Este vorba despre „Șase lecții de dans în șase săptămâni” de Richard Alfieri, o comedie cu un dialog alert şi plin de haz, dar şi cu momente duioase, surprize şi răsturnări de situaţii, muzică şi dans. Evenimentul va avea loc la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”.

Din distribuție fac parte actorii Victoria Cociaș, binecunoscută publicului iubitor de teatru și film, din producțiile „Maria Callas – La Divina” (unul din rolurile sale sclipitoare, care i-a adus nenumărate premii), „Hotel de lux”, „E pericoloso sporgersi”, „Crucea de piatră”, „Asfalt tango”, „Faimosul paparazzo” și George Constantinescu, fondatorul Teatrului de Artă București, actor cu peste 25 de roluri în teatru și 10 roluri în film, câștigător a nu mai puțin de trei premii pentru Cel mai bun actor, la festivaluri naționale de teatru. În film, cele mai recente producții în care poate fi văzut sunt „Dezertorul” și „Apostolul Bologa” la TVR, și comedia „6,9 grade pe scara Richter”, a regizorului Nae Caranfil.

Traducerea, regia și costumele îi aparțin Laviniei Jemna Oltenau. Scenografia este semnată de Romulus Boicu, nominalizat pentru Cea mai bună scenografie, la Gala premiilor UNITER (cu spectacolul „Wolfgang” – Teatrul Tineretului, Piatra Neamț).

Coregrafia este semnată de Mihai Petre – campion național și finalist european la dans sportiv, cunoscut publicului din emisiunile Dansez pentru tine și Românii au talent. Spectacolul este realizat cu sprijinul Academiei de Dans Mihai Petre.


Pe scurt

Lily Harrison, văduva unui preot baptist, îşi angajează un profesor de dans, la domiciliu, pe Michael Minetti. Între Lily şi Michael sar scântei de la prima întâlnire. Se mint, se agresează şi se ironizeză reciproc, dar de-a lungul celor şase săptămâni, în timpul lecțiilor de dans, Lily şi Michael – amândoi, cu mult umor, temperament şi sensibilitate – ajung să se cunoască, să se respecte şi să-şi îmbogăţească viaţa cu o mare şi frumoasă prietenie.

Premiera absolută a piesei „Six Dance Lessons in Six Weeks” a avut loc la Geffen Playhouse, în Los Angeles, apoi spectacolul s-a mutat pe Broadway. Între timp, s-a jucat cu succes în peste 24 de ţări. Richard Alfieri – scriitor, dramaturg, scenarist și actor american, a câştigat de două ori premiul Writers Guild Award şi a fost nominalizat pentru Emmy Award.

BILETE la spectacolul „Șase lecții de dans în șase săptămâni”, din 2 februarie, sunt disponibile pe www.eventbook.ro și la Casa de bilete a Teatrului Municipal „Matei Vișniec”.