Conferință și lansare de carte semnată de Stelian Tănase, la Muzeul de Istorie Suceava


Intră acum și în grupul de

Muzeul de Istorie Suceava invită publicul la conferința Speranța 1990 – 2020, susținută de jurnaliștii Stelian Tănase și Elena Vijulie Tănase, care va avea loc în data de 14 februarie 2020, ora 14.

Cu această ocazie se va lansa și cartea Marele incendiator, scrisă de Stelian Tănase.

Prezintă prof. univ. dr. Elena Brândușa Steiciuc.

Organizatorii precizează că activitatea lui Stelian Tănase este deosebit de bogată ca scriitor (Luxul melancoliei, Corpuri de iluminat, Playback, Maestro, Dracul și mumia, Moartea unui dansator de tango), eseist, istoric, politolog, publicist (Șocuri și crize , Ora oficială de iarnă. Jurnal 1986–1990 , Miracolul revoluției. O istorie politică a căderii regimurilor comuniste , Anatomia mistificării. Procesul Noica-Pillat, Sfidarea memoriei (convorbiri cu Alexandru Paleologu), Revoluția ca eșec. Elite și societate (studii politice), L.A. vs. N.Y. Jurnal american , Elite și societate. Guvernarea Gheorghiu-Dej, 1948–1965 , Acasă se vorbește în șoaptă. Dosar & jurnal din anii târzii ai dictaturii, Zei și semizei. La început de secol, Clienții lu’ tanti Varvara, Avangarda românească în arhivele Siguranței, Racovski. Dosar secret, Cioran și Securitatea, Panait Istrati. Dosar de Siguranță, Dosarul Brucan – Documente ale Direcției a III-a Contraspionaj a Departamentului Securității Statului (1987-1989” – coordonator, Istoria politică a căderii regimurilor de stat comuniste).

Este cunoscut și ca scenarist, regizor, realizator al unor emisiuni și talk show-uri pe teme politice sau culturale la posturile de televiziune.


Intră acum și în grupul de