Biblioteca Bucovinei organizează conferința „Rostul generației noastre” susținută de părintele profesor Mircea Bejenar și scriitorul Claudiu Târziu

Publicul sucevean este invitat la o nouă conferință marca Editura ROST: „Rostul generației noastre”, susținută de părintele profesor Mircea Bejenar și scriitorul Claudiu Târziu.

Evenimentul va avea loc luni, 17 februarie, ora 17:00, la Biblioteca Județeană „I.G. Sbiera” din Suceava, str. Mitropoliei nr. 4.

Potrivit organizatorilor, un grup de persoane, apropiate ca vârstă, se constituie într-o generație numai dacă este animat de aceleași valori și principii și este legat de același ideal. Și face istorie, nu este consumat de istorie.

Din acest punct de vedere, organizatorii se întreabă dacă mai pot vorbi astăzi de o generație românească? Dacă avem nevoie de ea și De ce?

Și dacă da, cum se poate închega? Iată câteva întrebări la care vor încerca să răspundă vorbitorii, în marginea a două cărți apărute recent de Editura ROST: „Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste”, de Claudiu Târziu, și „Șocul referendumului”, de Cristian Curte.

Două volume care analizează trecutul nostru foarte recent, cu instrumente culturale, și care schițează liniile de forță ale unei atitudini civice. Două cărți în care pot fi găsite nume cunoscute ale vieții noastre publice, fapte îndrăznețe sau scandaloase, idei vechi dar bune și învățăminte care nu pot fi ignorate.

Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe oferite de Claudiu Târziu.