Acasă Evenimente Artistul plastic sucevean Cătălin Alexandru Chifan îşi expune “povestea” la Iulius Mall...

Artistul plastic sucevean Cătălin Alexandru Chifan îşi expune “povestea” la Iulius Mall Suceava


Intră acum și în grupul de

Expoziţia de pictură “Povestea mea”, a artistului plastic sucevean Cătălin Alexandru Chifan, va fi deschisă miercuri, la Iulius Mall Suceava.

Artistul prezintă publicului sucevean iubitor de frumos 20 de tablouri realizate în perioada 2004-2009, inspirate din lumea poveştilor, din mitologia populară, dar şi din imaginaţia pictorului. “Povestea mea” se adresează în special copiilor, dar oferă şi adulţilor posibilitatea de “a arunca o privire” în fascinantul univers al copilăriei.



Potrivit artistului plastic, tabloul intitulat “Călătorie în ţara lui Gulliver”, care are în prim-plan un personaj fantastic ce ţine în mână un liliputan, dă tonul expoziţiei. La Iulius Mall vor putea fi văzuţi până şi Făt-Frumos şi Ileana Cosânzeana, într-un tablou numit “Iubire legendară”. “Cele mai multe dintre personajele care se regăsesc în picturi sunt închipuite de mine, de aici şi numele expoziţiei, “Povestea mea” “, a declarat Cătălin Alexandru Chifan pentru NewsBucovina.ro.

Sucevenii vor avea prilejul să admire şi o serie de tablouri inspirate din mitologia populară, precum: “Soarele şi Luna”, “Vămile văzduhului”, “Crăiasa norilor”, dar şi picturi care abordează teme tradiţionale: “Natură statică în atelier”, “Peisaje la Suceviţa”.

Cătălin Alexandru Chifan este de părere că reprezentările care urmează să fie expuse sunt realizate, astfel încât să capteze privitorul într-o lume a poveştilor. Cromatica îndrăzneaţă abordată de artist şi temele abordate în tablouri reprezintă elementele cheie care asigură succesul expoziţiei de pictură “Povestea mea”.

Vernisajul va avea loc miercuri, începând cu ora 18:00, la Iulius Mall Suceava, lângă Liftul Panoramic.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version