Studenții suceveni organizează o masă rotundă, expoziție de artă și seară de jazz dedicate scriitorul francez Boris Vian


Intră acum și în grupul de

Studenţii Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul USV organizează mai multe evenimente menită să celebreze personalitatea complexă şi jucăuşă a scriitorul francez Boris Vian, într-un mod inedit, nu comemorându-l, ci aniversându-l.

Astfel, marţi, 10 martie 2020, de la ora 16:00, va avea loc o masă rotundă studenţească, unde umorul, virtuozitatea lingvistică şi muzicală, generozitatea de prieten fermecător ale lui Vian vor fi puse în valoare în moduri mai mult sau mai puţin convenţionale (creaţie de book trailers, pantomimă, interpretare de cântece).

Câţiva studenţi şi elevi ai Colegiului de artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, îndrumaţi de doamna profesoară Raluca Schipor, vor pune la dispoziţia publicului lucrări în care grafica a fost exploatată pentru a ilustra scrierile lui Vian.

Coțofan Tatiana, FLSC-CCB, master an II (8)

Pianocktailul – instrumentul descris de Boris Vian în „Spuma zilelor” – va fi pretextul unei întâlniri conviviale la Art Rock Cafe, unde fundalul muzical va fi asigurat, începând de la ora 20, de studenţi deveniţi DJ pentru o seară, de la Facultăţile de Istorie-Geografie şi Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică.

Cioată Andreea, cl. a X-a, Colegiul de Artă C. Porumbescu

Aşadar, pasionaţii de literatură şi jazz sunt aşteptaţi, pe 10 martie 2020, la masa rotundă din sala A111 a USV şi la seara foarte puţin formală de la Art Rock Cafe. „Deghizarea” în zazou va fi apreciată.

Manoli Zamfira si Mărăndel Maia, cl. a VII-a, Colegiul de Artă c. Porumbescu

Scriitorul francez Boris Vian ar fi împlinit 100 de ani. Romancier, poet, compozitor de jazz, trompetist, critic muzical, traducător, desenator, inginer, inventiv şi original în toate ipostazele sale, Vian a reuşit, în scurta lui viaţă, să creeze opere care nu încetează să seducă.

Una dintre  cărţile sale cele mai celebre, „Spuma zilelor”, a fost ecranizată în 2013, avându-i în rolurile principale pe  Audrey Tautou şi Romain Duris.


Intră acum și în grupul de