Angela Furtună: “Poezia lui Claudiu Dobre este un exerciţiu de semnificaţii”


Intră acum și în grupul de

Poetul bucureştean Claudiu Dobre şi-a lansat miercuri, la Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera”, două volume de versuri, “Poeme simple” şi “Între Eros şi Thanatos”, apărute în acest an la editura Terra Design, Gura Humorului.

La evenimentul prilejuit de lansarea de carte au fost prezenţi: Daniel Hrenciuc, directorul Direcţiei pentru Cultură Suceava, Gabriel Cărăbuş, directorul Bibliotecii Bucovinei şi scriitoarea şi publicista Angela Furtună, care a prezentat o scurtă biografie a poetului, urmată de o serie de aprecieri critice.

“Poezia lui Claudiu Dobre este un exerciţiu de semnificaţii” a spus Angela Furtună subliniind faptul că temele de-a dreptul obsesive, abordate de poet în creaţiile sale sunt: dragostea, viaţa şi moartea.
„Vorbim de o poezie de dragoste, cu scenografii imprevizibile, desenate în vecinătatea sentimentului morţii. Pe de altă parte, este vorba despre un scriitor de un real talent şi o autentică forţă expresivă. Claudiu Dobre este un poet adevărat”, a completat aceasta.

Poetul nu este la prima apariţie editorială, acesta publicând alte două volume de versuri, primul în anul 2004 şi al doilea în 2005. Mai mult, pe lângă cele două volume, “Poeme simple” şi “Între Eros şi Thanatos”, care au fost lansate miercuri, Claudiu Dobre pregăteşte o altă apariţie editorială.

După ce toţi cei prezenţi şi-au exprimat aprecierea faţă de creaţiile poetului bucureştean, Claudiu Dobre a încheiat recitându-le iubitorilor de poezie, prezenţi în Sala de Arte a bibliotecii, două poeme incluse în noile apariţii editoriale lansate la Suceava.


Intră acum și în grupul de