Acasă Evenimente Colocviu „De la biblioteca traditionala la biblioteca virtuala”, la Biblioteca ,,I.G. Sbiera”

Colocviu „De la biblioteca traditionala la biblioteca virtuala”, la Biblioteca ,,I.G. Sbiera”


Intră acum și în grupul de

Joi, 24 septembrie, 2009, în Sala de Artă ,,Elena Greculesi”, s-au desfăşurat Colocviile Bibliotecii Bucovinei ,,I.G. Sbiera” – sub genericul ,,De la biblioteca tradiţională la biblioteca virtuală”.

Manifestarea, moderată de prof. Maria Luchian, şef serviciu Relaţii cu publicul, s-a desfăşurat în două etape.



În prima parte au participat elevi ai claselor a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” – specializarea biblioteconomie cu studii medii, care, sub îndrumarea prof. Maria Căruntu şi prof. Lăcrămioara Andrei au susţinut referate şi dezbateri adecvate temei anunţate.

Acestea s-au constituit într-o pledoarie pentru biblioteca tradiţională, pentru popasul cititorului de carte în secţiile bibliotecii, văzute ca fiind o garanţie a evoluţiei spirituale şi respect pentru unul din cele mai de preţ bunuri ale culturii – instituţia Bibliotecii.

În partea a doua a manifestării, elevii clasei a V-a de la Şcoala nr. 7 ,,Grigore Ghica Voevod” din Suceava, însoţiţi de prof. Mihaela Irimia, au făcut mai întâi o vizită în secţiile bibliotecii, în timpul căreia li s-a prezentat un scurt istoric al acestei instituţii precum şi serviciile pe care le oferă utilizatorilor, pentru ca în final să participe în „Sala de Artă” la o audiţie muzicală – Antonio Vivaldi, ,,Anotimpuri”.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version