“Aviatorul fotograf” Stefan Petrescu, onorat cu Medalie de aur


Intră acum și în grupul de

Maestrul fotograf Ştefan Petrescu a primit, marţi, o medalie de aur din partea Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 75 de ani, pentru activitatea profesională de fotoreporter, pentru merite deosebite în promovarea imaginii României şi pentru contribuţia artistică remarcabilă adusă lumii fotografiei.

O dată cu festivitatea de decernare a Medaliei de aur, în foaierul auditorium-ului “Joseph Schmidt”, a fost vernisată şi expoziţia semnată de maestrul Ştefan Petrescu, intitulată “România – o perspectivă aeriană”.

La evenimente au luat parte rectorul universităţii sucevene, Adrian Graur, viceprimarul Sucevei, Viorel Seredenciuc, precum şi prietenii lui Ştefan Petrescu, artişti şi jurnalişti suceveni.

“Aviatorul fotograf”, aşa cum l-a numit conf. univ. dr. I.C Corjan pe artist, prezintă, celor care vizualizează lucrările fotografice, “o ţară care merită locuită”.

Viorel Seredenciuc şi-a exprimat la rândul său aprecierea faţă de ceea ce a reuşit să realizeze maestrul, subliniind că Ştefan Petrescu prezintă, printre altele, oraşul Suceava ca fiind unul idilic, văzut de la înălţime, în timp ce locuitorii urbei văd, de câteva luni încoace, oraşul dintr-o perspectivă subterană, asta din cauza lucrărilor care au transformat municipiul reşedinţă de judeţ într-un adevărat şantier.


Intră acum și în grupul de