Expozitia „O lume disparuta”, la Muzeul de Stiintele Naturii din Suceava


Intră acum și în grupul de

Până pe data de 9 noiembrie sucevenii, şi nu numai, sunt invitaţi la Muzeul de Ştiinţele Naturii din cadrul Complexului Muzeal Bucovina pentru a vizita expoziţia „O LUME DISPARUTĂ”. Scopul expoziţiei constă în valorificarea patrimoniului muzeal, educaţia publicului vizitator în vederea conservării şi protejării mediului din rezervaţiile geologice din judeţul Suceava şi din ţară.

„Fără îndoială, expoziţia se constituie într-o acţiune cultural – educativă pentru toate categoriile de vizitatori, dar îndeosebi pentru tineri, cărora încercăm să le trezim interesul pentru istoria îndelungată a Pământului”, precizează reprezentanţii CMB „Bucovina”.

Materialul prezentat în expoziţie aparţine Colecţiei de Paleontologie a Muzeului de Ştiinţele Naturii din Suceava şi cuprinde piese de faună fosilă, amprente foliare, resturi de peşti fosili dar şi roci fosilifere, cele mai multe fiind descoperite în diferite zone din Judeţul Suceava care azi sunt importante rezervaţii paleontologice.

O parte importantă a expoziţiei este concretizată prin expunerea grafică a conţinutului ştiinţific referitor la istoria geologica a Pământului – ere, perioade, fosile, scara stratigrafică, reconstituiri de animale.

Programul de vizitare este luni între orele 9-16 iar de marţi până duminică 9-17.


Intră acum și în grupul de