Vizitatorii Cetății de Scaun a Sucevei pot beneficia de un tur audioghidat prin aplicația Discover Romania. Turul este disponibil în patru limbi

Muzeul Național al Bucovinei pune la dispoziția publicului vizitator un nou serviciu cultural auxiliar. Mai exact, începând de săptămâna aceasta, vizitatorii Cetății de Scaun a Sucevei pot beneficia de tur audioghidat folosind cupon de descărcare, cu aplicația Discover Romania, disponibil în limbile română, engleză, germană și maghiară.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Național al Bucovinei, cuponul poate fi achiziționat, de la casa de bilete a Cetăţii de Scaun a Sucevei, la prețul de 7 lei.

Cei interesați, specifică limba în care doresc ghidajul și primesc cuponul corespunzător limbii alese.

Sursa citată precizează că Muzeul Național al Bucovinei a colaborat cu dezvoltatorul aplicației, punând la dispoziție imaginile și textele explicative în limbile română, engleză, germană și maghiară, pentru fiecare dintre sălile expoziției permanente și istoricul Cetății de Scaun a Sucevei, astfel încât vizitatorul să poată beneficia de o vizită ghidată, exact așa cum își dorește, cu aplicația accesată direct de pe telefonul mobil.

Prin utilizarea acestei aplicații, publicului străin, altul decât cel vorbitor de limba română, va beneficia de o înțelegere mai bună a istoriei, a semnificației și în general a poveștii în ansamblu a obiectivului vizitat, beneficiind de explicații pe înțelesul său.

Discover Romania este o aplicație de tip audioguide creată pentru a oferi turiștilor informații utile despre cele mai importante obiective turistice din România.  

Aplicația poate fi descărcată gratuit din GooglePlay și AppStore putând fi utilizată imediat prin accesarea contracost a tururilor ghidate audio. Toate punctele de interes sunt documentate cu informații detaliate și galerie foto/video.

Aplicația Discover Romania dispune de funcția de localizare a telefonului pe harta gps, în timp real, oferind utilizatorului posibilitatea de a vizualiza obiectivele turistice din imediata apropiere chiar și în modul offline.

Pentru a fi cât mai ușor de folosit aplicația filtrează informațiile dorite astfel încât pe harta interactivă să poți descoperi nu numai obiective turistice dar și unități de cazare, hoteluri, restaurante, agenții de turism etc.