O nouă expoziție la Muzeul de Științele Naturii Suceava: Platoșe invincibile. Vor fi expuse câte 20 specii de melci și scoici

Muzeul de Științele Naturii Suceava invită publicul sucevean să viziteze în perioada 6 iulie – 6 august 2020, expoziția temporară intitulată Platoșe invincibile.

Potrivit organizatorilor, acest eveniment muzeal a fost organizat în colaborare cu biolog dr. Pricop Emilian de la Muzeul de Științe Naturale din Piatra Neamț (din cadrul Complexul Muzeal Județean Neamț) și cu biologii Lucian Apăștinei și Amarie Cristina de la Muzeul de Științele Naturii din Dorohoi (din cadrul Muzeului Județean Botoșani).

Expoziția cuprinde câte 20 specii de melci și scoici, care trăiesc în zona limitrofă a litoralului Mării Negre, precum și câteva specii considerate fosile vii.

Dintre gasteropode amintim: melcul de purpură (Murex), melcul aripat (Strombus), melcul coroziv (Natica vitellus), melcul cu picior de pelican (Aporrhais pes-pelicani).

Dintre lamelibranhiate enumerăm: scoici comestibile (stridii și midii), scoica agrafă (Pinna), scoica pieptene (Pecten), scoici de nisip și de apă dulce (Anodonta, Unio, Mya arenaria), scoica de mărgăritar (Pteria margaritifera).