Universul copilariei, prezentat prin umor si arta plastica, la Iulius Mall Suceava


Intră acum și în grupul de

Expoziţia “Umorul în universul copilăriei”, a artistei plastice Ana-Maria Ovadiuc AMO, va fi vernisată miercuri, începând cu ora 18:00, la Iulius Mall Suceava. Manifestarea oferă publicului iubitor de artă o incursiune fascinantă în lumea poveştilor copilăriei.

Cu acest prilej, vor fi expuse toate lucrările grafice care au fost tipărite în cartea pentru copii „Hamacul”, apărută în mai 2009 la Editura “Demiurg” din Iaşi, acum în curs de reeditare la Editura “Pim” din Iaşi.

Cartea şi ilustraţiile descriu peripeţiile a cinci ciupercuţe: Epi, Titi, Bobo şi Pico, care se ceartă cu Dodo şi pleacă de acasă în pădure. Acolo întâlnesc un păianjen care vrea să mănânce o musculiţă adormită în “hamacul” său. Are loc o luptă crâncenă pe viaţă şi pe moarte în care ciupercuţele curajoase o scapă de la moarte sigură pe musculiţă. Cele patru ciupercuţe se împrietenesc cu musculiţa care, cu puteri miraculoase, le duce în zbor înspre locul unde o regăsesc pe Dodo, prietena lor pierdută.

Lucrările originale ale artistei plastice vor fi expuse la parterul Iulius Mall Suceava alături de alte lucrări care vor face subiectul altor aventuri palpitante.

Ana-Maria Ovadiuc AMO este absolventă a Şcolii Populare de Artă „Ion Irimescu” din Suceava, specializarea Pictură, iar din luna septembrie a acestui an este doctorand la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi.

Din activitatea expoziţională a artistei amintim:

Expoziţii colective în ţară şi străinătate:

 2008 Bienala de Artă Plastică Piatra Neamţ, ediţia a VI-a;
 2007 Leipzig, Germania;
 2005-2008 Toate expoziţiile organizate de Asociaţia de Artă “Nicolae Tonitza”;
 Grupul Putna, Târgu- Mureş;
 Goethe Centrum, Iaşi;

Tabere de creaţie:

 August 2008 – PRISMA TAG Vatra Dornei, coordonator proiect Ana-Maria Ovadiuc;
 August 2007 – CICLURI DE VIAŢĂ – Tabăra de Creaţie TAG, Vatra Dornei, coordonator proiect Ana-Maria Ovadiuc;

Premii obţinute:

 2007 – Certificat de Excelenţă “Palm Art Award” Leipzig, Germania;
 2005 – Anuala Artiştilor Plastici Suceava – premiul I – secţiunea Pictură.


Intră acum și în grupul de