Eco-carnaval, de Halloween, la Şcoala „Grigore Ghica Voievod”


Intră acum și în grupul de

Hallowen-ul a fost gustat din plin de elevii Şcolii cu Clasele I-VIII Nr. 7 „Grigore Ghica Voievod” Suceava. Specificul sărbătorii, împrumutată de altfel de la americani, a fost preluat şi de copiii noştri.

Elevii costumaţi în vampiri, vrăjitoare, spiriduşi, dovlecei năzdrăvani, cavaleri, zâne, piraţi şi personaje istorice au participat la un „eco-carnaval”, recompensa fiind dulciuri şi alte premii. Atmosfera din sala de sport a şcolii a fost şi mai încinsă odată ce a început petrecerea la care tinerii au fost costumaţi adecvat momentului. Această sărbătoare a prilejuit confecţionarea de către copii a unor costume din materiale reciclabile: hârtie, plastic, aluminiu. Inventivitatea de care au dat dovadă a fost deosebită, asistenţa rămânând uimită de utilitatea pe care pot să o aibă unele deşeuri.

Activitatea s-a desfăşurat pe echipe. În deschidere, elevii şi-au prezentat costumele şi personajele reprezentate: Cleopatra, Elena din Troia, Piraţii din Caraibe etc. Interpretare a câte unui moment artistic de către fiecare echipaj din fiecare clasa participantă a fosta doua probă, iar în încheiere publicul s-a desfătat cu glumele şi scenetele pregătite special de concurenţi. Premiile au fost acordate pentru „Cel mai frumos dovleac” , „Cea mai cool clasă”, „Cel mai frumos costum”, „Cea mai bună scenetă”, „Cel mai interesant costum din public”, „Cea mai spirituală echipă”, „Cea mai frumoasă prezentare de costum”.

“Halloween party”, balul mascat cu costume concepute de elevi, a reprezentat momentul cel mai atractiv al zilei. Juriul a fost prezidat de dna directoare prof. Moscal Marlena şi a fost compus din următorii învăţători şi profesori: Popescu Aurica, Rusu Luminiţa, Vaman Viorica, Radion Simion şi Neamţu Simona.

Reuşita a constituit o răsplată pentru cadrele didactice responsabile de proiect: prof. Irimia Mihaela şi prof. Hîrceag Ionuţ.


Intră acum și în grupul de