Prezentare grafica de exceptie a Catalogului Salonului International de Arta Fotografica „Bucovina – Mileniul III” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava a găzduit vineri, lansarea Catalogului Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina – Mileniul III”. „La ultimele 3 ediţii, datorită calităţii lucrărilor expuse am obţinut maximum de stele acordate de Federaţia Internaţională a Artiştilor Fotografi-FIAP pentru catalog . Păcat că nu se dau 6 stele, că le-am obţine şi pe acestea”, a declarat la lansare vicepreşedintele Uniunii Artiştilor Fotografi din Bucovina (UAFB) Valentin Moscaliuc.

„Sunt şi eu uluit de acest catalog şi mulţumesc celor de la Muşatinii că ne-au ajutat. Cheltuielile au depăşit previziunile, dar cred că au fost şi ei îndrăgostiţi de acest catalog şi au suportat o parte din cheltuieli. De altfel îi acordăm domnului Gheorghe David, de la Tipografia Muşatinii o medalie prin care îi recunoaştem sprijinul acordat ani d-ea rândul în promovarea artei fotografice din Bucovina”, a afirmat Valentin Moscaliuc.

Acesta a spus că la realizarea catalogului s-a folosit o tehnică de ultimă oră. „Suntem bucuroşi că suntem primii care o folosesc”, a mărturisit vicepreşedintele UAFB.

Premiile FIAP sunt cele mai râvnite din lume, deoarece o medalie FIAP contribuie la creşterea cotei artistului.

Mai trebuie precizat că ţări mult mai dezvoltate ca România au sub maximul de 5 stele obţinute la saloanele organizate de ţările lor. Spre exemplu catalogul Angliei a fost cotat anul trecut cu doar 3 stele, cel al Austriei, Italiei, Slovaciei, cu câte 4 stele. De precizat că, tot 5 stele ca şi noi au obţinut organizatorii din China.

Vineri, după lansarea catalogului au fost vizionate şi diaporamele premiate la cea de-a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Diaporamă Digitală.

Reamintim că, în prima zi a lunii octombrie, la Muzeul de Istorie Suceava au avut loc vernisajele Salonului Internaţional de Artă Fotografică, cu cele două secţiuni- tematică liberă şi jurnalism, şi a Festivalului Internaţional de Diaporamă Digitală.

Salonul fotografic a reunit 125 de artişti din 30 de ţări cu 149 de lucrări admise din 670 de lucrări trimise şi a fost încununat cu 22 de premii acordate de FIAP (Federaţia Internaţională a Artiştilor Fotografi) şi UAFB (Uniunea Artiştilor Fotografi din Bucovina).

În cadrul Festivalului de Diaporamă Digitală au fost prezentate 9 diaporame realizate de 16 artişti din 10 ţări fiind acordate 5 premii.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Suceava, Complexul Muzeal Bucovina, Centrul Cultural Bucovina, Uniunea Artiştilor Fotografi din Bucovina.


Intră acum și în grupul de