Pictura si sculptura, la Shopping City Suceava


Intră acum și în grupul de

Sucevenii iubitori de artă au prilejul să viziteze, în perioada 16 – 30 noiembrie a.c., o expoziţie de pictură, semnată de pictorul Laurenţiu Dimişcă şi o expoziţie de sculptură, a artistului Vasile Soponariu, ambele găzdiute de galeria de artă ”City Gallery” din incinta complexului comercial ”Shopping City Suceava”.
Vernisajul acestor două manifestări exponenţiale va avea loc luni, de la ora 18:00, la galeria de artă mai sus amintită.

Inimă artistică

Fiecare dintre noi vrea să descopere UMANITATEA. Umanul din MINE, sau TINE, sau CEILALŢI. OMUL, cu tristeţile sale, cu bucuriile sale, fiinţă neputinciosă să-şi exprime experienţele. Fiecare dintre noi, incapabili să comunicăm, ne exprimăm dubiile şi temerile prin mijloacele pe care ni le-a dat Dumnezeu.

Prin fiecare gest vreau să exprim un secret al meu, al persoanei de lângă mine…Poţi să-l găseşti acolo, într-un genunchi trădat, într-o mână pierdută. Dar există ochi şi inimi. Ochii mei care au plâns de mii de ori, inima mea care a iubit de mii de ori şi a fost trădată şi sfâşiată de tot atâtea ori.

Nu te aştepta să descriu lumea cu ajutorul amintirilor sau al evenimentelor colorate, prin tehnici şi superlative. Eu doar vreau să ilustrez un mesaj al iubirii şi al comunicării, al emoţiilor şi al aproprierii. Am vrut să dezvălui nu propria-mi identitate, acest monstru unic şi obscur pe care fiecare îl cuibăreşte în adâncul inimii, ci uimirea faţă de o insidioasă ameninţare…de a nu iubi, schilodirea sufletului şi deşertăciunea care îl umple după o prelungită lipsă de vigoare a simţirii.

Eu, doar, las ochiul să vadă, să experimenteze şi să spună că suferim în lipsa iubirii. Ochiul pe care îl vezi este propriul tău ochi, care s-a închis complet atunci când ar fi trebuit să primească lumina lumii.

Inima pe care o vezi este propria ta inimă, de zi cu zi, care a încetat să simtă, ascunsă într-un colţ îndepărtat de timp şi care pâlpâie ca o lumânare.
Acesta sunt EU, OMUL, propriul tău SECRET ascuns, iar voi sunteţi picturile mele!” Laurenţiu Dimişcă

”Vasile Soponariu, unul dintre cei mai îndrazneţi modelatori in bronz dintre contemporani, ne surprinde cu mica sa colectie de miniaturi tridimensionale de interior, captivandu-ne prin spectacolul insolit al combinatiilor de materiale metal, sticla, piatra si prin juxtapunerea supla a viziunilor monumentale redate miniatural.

Artistul face să alterneze, sub forma unor experimente continui, suprafeţele aspre cu cele netede si toate acestea cu fragmente de sticla, fragile si translucide, introducând intr-un mod subtil lumina in construcţiile sculpturale. Creaţiile sunt compoziţii de interior, ornamentale, a căror simplitate exemplară se sprijinină pe eleganţa teatralizată a gesturilor si pe forţa de expresie proprie arhitecturii formelor spatiale pe care artistul o stăpâneşte cu o delicateţe de bijutier.

Vasile Soponariu posedă în maniera lui Cellini, secretul desenului, al modelajului si mai ales spiritul de sinteza si al finisajului sculptural”. (Corneliu Antim)


Intră acum și în grupul de