USV și Biroul Francez Suceava organizează cea de a treia ediție a Festivalului Autumnal de Literatură – FALL. Lucrările pot fi trimise până la sfârșitul săptămânii viitoare


Intră acum și în grupul de

Festivalul Autumnal de Literatură (F.A.L.L.), ajuns la cea de-a treia ediţie, demarează cu o activitate susţinută de Biroul Francez din Suceava şi Centrul de Reuşită Universitară al USV – etapa directă a Concursului CoronaFall.

Ediţia 2020 a Festivalului are un titlu semnificativ pentru perioada pe care o traversăm cu toţii – CoronaFall – şi îşi propune să adune cele mai bune texte şi imagini de la cei care vor să împărtășească prin cuvânt și/sau culoare emoții, sentimente, trăiri din timpul pandemiei și/sau să imagineze lumea de după. Proiectul se adresează tuturor elevilor şi beneficiază de certificare eTwinning şi parteneriate româno-franceze, iar activităţile se vor desfășura online, în română, engleză şi franceză, pe platformele Zoom, Kahoot, Quizizz și eTwinning, având forme de participare directă şi indirectă. Lucrările premiate vor fi publicate într-un volum cu ISBN.

Invitata specială a acestei ediții este scriitoarea Simona Popescu, pe care participanții vor avea şansa de a o întâlni în cadrul unui eveniment care se va desfăşura la mijlocul lunii octombrie. Elevii premiați vor avea parte de activități surpriză.

Cadrele didactice sunt invitate să consulte regulamentul şi să înscrie elevii la etapa directă a Concursului CoronaFall până pe 29 septembrie, completând acest formular.

Pentru etapa indirectă, pot fi trimise lucrări literare sau artistico-plastice până pe data de 4 octombrie 2020. Lucrările de creaţie plastică trebuie să ilustreze câmpul semantic al pandemiei în literatură.

Cadrele didactice pot participa cu lucrări personale în cadrul Simpozionului internaţional FALL. Tot în perioada festivalului vor avea loc expozitii, ateliere de scriere creativă şi concursuri pentru elevi în domeniul limbilor străine de tip quiz – Fall in love with… (high)school (gimnaziu și liceu) și, exclusiv pentru clasele din învățământul primar, „Cât de atentomnatic eşti”.

Regulamentul concursului, precum şi celelalte documente ale activităţilor Festivalului pot fi descărcate de aici. Organizatorii vă invită să apreciaţi şi pagina de Facebook  şi să vă alăturaţi grupului de discuţii F.A.L.L.

Cu fiecare nouă ediţie, Festivalul F.A.L.L. încearcă să surprindă actualitatea contemporană, bazându-se pe substratul pe care  fost iniţial clădit şi care a devenit motto-ul proiectului: Fall in love with literature! Organizatorii vor ca publicul tânăr să se îndrăgostească în fiecare zi de literatură într-o lume digitalizată, în care scrisul şi cărţile nu îşi pierd niciodată semnalul şi pot restabili conexiunea cu sinele în orice moment al vieţii.

Coordonator Festival, prof. Adina-Maria Popa


Intră acum și în grupul de