Start la „Craciun in Bucovina”


Intră acum și în grupul de

O nouă ediţie în cadrul proiectului „Crăciun în Bucovina” derulat de Consiliul Judeţean Suceava începe vineri, în organizarea Centrului Cultural Bucovina, secţia Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava. Potrivit consultantului artistic Carmen Veronica Steiciuc- Centrul Cultural Bucovina, secţia CCPCT Suceava vineri, 18 decembrie 2009, la ora 16.00 are loc la Suceava deschiderea Târgului de Crăciun şi un spectacol de colinde susţinut de Ansamblul Folcloric Dumbrăveanca din Dumbraveni şi interpreţi consacraţi ai Ansamblului Artistic Ciprian Porumbescu.

Tot la ora 16.00, la Muzeul de etnografie din Vatra Dornei va avea loc o expoziţie de măşti tradiţionale, intitulată „Chipuri între lume şi nelume”. Participă meşteri populari din zona Dornelor şi micii meşteri ai Clubului Copiilor şi Elevilor Vatra Dornei. Vernisajul va fi dublat şi de un scurt concert de colinde susţinut de către participanţii la expoziţie şi de către un grup de copii de la Şcoala cu clasele I-VIII din Poiana Stampei, conduşi de doamna profesoară Dorina Paicu.

Sâmbătă, 19 decembrie 2009, la ora 16.00, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava va avea loc deschiderea Orăşelului Copiilor şi un concert de colinde susţinut de grupuri de colindători din Straja şi Zvoriştea. La ora 18.00, în cadrul manifestărilor Iarna Bobocilor, desfăşurate sub egida Primăriei Suceava, va avea loc la sala Dom Polski un spectacol de colinde intitulat Cântec de iarnă, eveniment care îşi doreşte să identifice talentele care se manifestă în spaţiul sonor al muzicii folk, spectacol susţinut de tineri şi formaţii de amatori din judeţ, printre care Odisey, Symbol, T Jazz şi Rekord. Partenerii media sunt: Radio România Actualităţi, Radio Top 91’ şi Crai Nou Suceava. Intrarea este liberă. Iarna Bobocilor este un proiect care facilitează accesul tinerilor la cultură, oferind o bună vizibilitate talentelor identificate. Casa de Cultură din Siret va găzdui sâmbătă, la ora 11.00, un concert de colinde.

Duminică, 20 decembrie 2009, la ora 16.00, la Casa de Cultură din Suceava va avea loc un concert de colinde susţinut de formaţii din Moldoviţa şi Frasin, iar la ora 18.00 un Concert de Crăciun va avea loc la Catedrala Catolică din Suceava. Tot duminică, spectacole de obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou vor avea loc la Pojorâta şi Vama.

Luni, 21 decembrie 2009, spectacolul Colindă Suceava va fi susţinut de elevii şcolilor din municipiul Suceava.

Marţi, 22 decembrie 2009, Complexul Muzeal Bucovina şi Centrul Cultural Bucovina vor organiza „Noaptea cea mai lungă”. Dintre manifestările care se vor desfăşura cu acest prilej menţionăm: Salonul anual 2009 al Artiştilor Plastici Amatori din judeţul Suceava, al cărui vernisaj va avea loc la ora 14.00 la Complexul Muzeal Bucovina şi lansarea volumului „Coşbuc Bucovineanul”, ediţie prefaţată şi îngrijită de Călin Brăteanu şi Ion Drăguşanul, care va avea loc la ora 15.00 la Complexul Muzeal Bucovina. Juriul Salonului anual 2009 al Artiştilor Plastici Amatori din judeţul Suceava este alcătuit din personalităţi marcante ale plasticii sucevene, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România: prof. Dumitru Rusu – preşedinte, prof. Gabrel Baban, pictorul Traian Postolache şi graficianul Mihai Pânzaru PIM– membri.


Intră acum și în grupul de