Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, marcată la Suceava


Intră acum și în grupul de

Ziua de 18 Octombrie a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, ca Zi Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă. În egală măsură, rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile nonguvernamentale care activează în acest domeniu.

Asociaţia Institutul pentru Parteneriat Social în colaborare cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava desfăşoară în perioada 12-18 octombrie 2020 o serie de acţiuni care au drept scop informarea şi prevenirea traficului de persoane pentru a marca ,,Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane” .

În data de 13 octombrie 2020, începând cu ora 14:00, la sediul Asociaţiei Institutul Bucovina a avut loc un eveniment restrâns, fiind organizată o masă rotundă la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor partenere, cu atribuţii pe plan local în prevenirea traficului de persoane, printre care: Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava, Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Suceava, Agenţia Naţională Antidrog, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, DGASPC Suceava, Asociaţia SEVA, activitate inclusă în cadrul campaniei de informare şi prevenire „Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.

 Evenimentul a fost coordonat de Liliana Orza, reprezentant al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava, având loc discuţii cu privire la tematica menţionată anterior. Mai mult decât atât, participanţii au avut ocazia să facă schimb de bune practici, să găsească soluţii la probleme specifice şi să stabilească viitoare colaborăripentru activităţi ce vor avea loc în perioada următoare.

În acelaşi context, desfăşurăm un concurs destinat şcolilor şi liceelor din judeţul Suceava, care îşi propune să stimuleze creativitatea tinerilor prin realizarea unor materiale care să ilustreze mesajele copiilor pentru combaterea fenomenului traficului de persoane şi anume:  afişe/ desene, fotografii tematice şi filmuleţe de scurtă durată. Creaţiile tinerilor pot fi vizualizate pe pagina de Facebook Antitrafic Net Suceava.                             https://www.facebook.com/AntitraficNetSuceava/

Lucrările elevilor vor fi evaluate de Institutul Bucovina în colaborare cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava şi se vor stabili trei lucrări câştigătoare, care vor fi premiate cu ocazia zilei de 18 octombrie 2020 – ,,Zilei   Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane”. La finalul concursului vor fi eliberate diplome pentru toţi elevii participanţi şi adeverinţe pentru cadrele didactice coordonatoare.


Intră acum și în grupul de