O nouă expoziție la Muzeul de Științele Naturii Suceava: Malachitul – Piatra Țarilor. Vizitatorii vor putea admira eșantioane brute de malachit


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovinei invită publicul sucevean la expoziția temporară „Malachitul – Piatra Țarilor”, ce va avea loc în perioada 3 noiembrie 2020 – 3 februarie 2021, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava.

Potrivit MNB, expoziția oferă o fascinantă incursiune în lumea plină de mister a uneia dintre cele mai frumoase și interesante pietre semiprețioase și ornamentale – Malachitul.

Concret, vizitatorii vor putea admira eșantioane brute de malachit din patrimoniul Muzeului de Ştiinţele Naturii, fragmente de malachit natural și de sinteză alături de obiecte ornamentale și bijuterii aparținând mai multor pasionați colecționari. Exponatele vor fi însoțite de material fotografic și texte care prezintă  succint informații și curiozități despre subiectul acestei expoziții.

„Din cele mai vechi timpuri, oamenii au observat neobișnuitul acestui frumos mineral şi l-au folosit pentru a realiza ornamente și bijuterii care împodobesc astăzi sălile  unor mari și importante muzee. Grecii și egiptenii antici au apreciat această piatră și i-au acordat o importanță deosebită pentru designul său extraordinar și culoarea excepțională. Mai multe informații, atât științifice cât și mituri și legende vă invităm să aflați vizitând expoziția noastră,” se arată în comunicatul MNB.

Programul de vizitare a expoziţiei deschisă la Muzeul de Ştiinţele Naturii, este de marți până duminică între orele 9 – 17. Intrarea este liberă.


Intră acum și în grupul de