Elevii și studenții suceveni, interesați de o carieră în IT, invitați la prima ediție online ”Open Doors ASSIST”


Intră acum și în grupul de

În perioada 24-26 noiembrie 2020, ASSIST Software organizează ”Open Doors ASSIST”, un eveniment cu tradiție pentru comunitatea suceveană, care vine în întâmpinarea elevilor și studenților interesați să urmeze o carieră în domeniul IT.

Ediția online de anul acesta a fost concepută cu scopul de a satisface curiozitățile tinerilor cu privirea la experiența reală de lucru din cadrul unei companii de dezvoltare software, rolurile disponibile în acest domeniu, cum pot obține un internship în cadrul ASSIST Software, dar și ce cunoștințe și calități sunt evaluate la un interviu de angajare.

”Open Doors ASSIST” va fi transmis în direct, în fiecare zi, de la ora 17:00, pe pagina de Facebook ASSIST Software și pe canalele de 𝐘𝐨𝐮𝐭𝐮𝐛𝐞 și 𝐓𝐰𝐢𝐭𝐜𝐡 ale companiei. Persoanele interesate se pot înscrie gratuit la eveniment aici.

3 zile de interviuri live cu echipa ASSIST Software

Ediția de anul acesta se va desfășura pe o perioadă de trei zile, fiecare având o tematică diferită.

În prima zi a evenimentului, pe 24 noiembrie, reprezentanții ASSIST Software vor împărtăși povești reale despre începuturile lor în carieră, modul de lucru din proiecte, provocări și satisfacții pe care le aduc rolurile de UI/UX designer, programator, 2D & 3D designer, tester sau project manager. Foarte important este că toți participanții vor putea accesa gratuit și o serie de materiale de studiu pregătite chiar de reprezentanții fiecărui departament din companie, cu scopul de a le oferi celor aflați la început de carieră o imagine clară asupra traiectoriei profesionale și a cunoștințelor necesare pentru fiecare rol.

O altă surpriză a evenimentului o reprezintă un interviu cu un invitat special, reprezentant al companiei internaționale STATSports, unul dintre marii clienți ai companiei ASSIST Software, care va povesti despre cum este să creezi dispozitive și aplicații care îi ajută pe cei mai renumiți sportivi ai lumii să facă performanță.

A doua zi a evenimentului, 25 noiembrie, este rezervată discuțiilor despre carieră. Specialiștii HR vor fi oferi detalii despre principalele roluri din software development, pașii care trebuie urmați pentru înscrierea la programul de internship ASSIST, secretele din spatele unui interviu de succes, adaptarea la job-ul visat, oportunități de angajare și multe alte sfaturi legate de cariera în acest domeniu. Totodată, programatorii vor împărtăși din experiențele lor profesionale și cum a fost trecerea de la student la angajat. 

În cea de-a treia zi, 26 noiembrie, subiectul principal va fi cel mai nou joc lansat de ASSIST Software, Elly and the Ruby Atlas, disponibil gratuit pe Android și iOS.Echipa responsabilă cu dezvoltarea acestuia va intra în direct pentru a povesti despre cum a început acest proiect, ce provocări și obstacole au întâmpinat pe durata întregului proces de creație, dar și care sunt cunoștințele necesare pentru o persoană care visează să dezvolte jocuri.  

Pe tot parcursul evenimentului, participanții vor avea ocazia de a interacționa în timp real cu reprezentanții companiei, pe platformele de socializare, în cadrul unor sesiuni de întrebări și răspunsuri.

Mai multe detalii se regăsesc în cadrul evenimentului creat pe Facebook.

Înscrieri la internship și tombolă pentru participanți

ASSIST Software a pregătit și anul acesta o tombolă pentru participanții la eveniment.

Premiul constă într-o tabletă de ultimă generație, Apple iPad 7, pe care o pot câștiga studenții și elevii din Suceava care aplică la un internship ASSIST pe toată perioada evenimentului ”Open Doors ASSIST”, adică 24 -26 noiembrie. Câștigătorul va fi extras aleatoriu pe data de 26 noiembrie, la finalul evenimentului.

ASSIST Software este una din principalele firme de pe piața suceveană care investește constant în viitorul profesional al studenților, încă din timpul facultății oferind numeroase stagii de practică pentru studenții Universității Ștefan cel Mare din Suceava, pe parcursul cărora aceștia au șansa de a aplica în proiecte reale cunoștințele dobândite la cursuri.


Intră acum și în grupul de