Muzeul de Istorie Suceava propune elevilor tururi ghidate și lecții de muzeu interactive prin intermediul aplicațiilor online


Intră acum și în grupul de

Muzeul de Istorie Suceava propune tururi ghidate, interactive, prin intermediul aplicației Zoom, pentru elevii și cadrele didactice din județul Suceava.

Activitățile fac partea din proiectul de educație muzeală „Ne vedem de la muzeu!”, organizat de Muzeul Național al Bucovinei.

MNB arată că proiectul a fost conceput pentru a suplini dorința elevilor de a „vizita” muzeele, împreună cu toți colegii de clasă, de a diversifica informațiile istorice predate în clasă dar și de a oferi o alternativă cât mai plăcută la lecțiile clasice de istorie ori de dirigenție, îmbinând în mod recreativ vizita on-line, informațiile cu jocul, facilitând socializarea în grup, din școală cu muzeul.

Iuliana Roșca, Șefa biroului Educație, Marketing și Comunicare MNB, explică în ce constă acest proiect:

CE FACEM?

„NE VEDEM DE LA MUZEU!” este unul dintre proiectele de educație muzeală care se adresează tuturor elevilor interesați de o altfel de vizită la muzeu. Coordonați și ghidați de specialiștii muzeului, prietenii noștri „vizitatori” vor poposi, pe rând, în sălile muzeului, expoziția de bază a Muzeului de Istorie desfășurându-se cronologic, de la cele mai vechi descoperiri arheologice, datând din Paleoliticul Inferior, până la Revoluţia de la 1989. Cea mai mare parte a expoziției se datorează descoperirilor arheologice, începând de la sala 1 și până la sala 15 inclusiv. Arheologii noștri au pus în valoare evenimente petrecute de-a lungul istoriei în această parte de țară cu ajutorul celor mai spectaculoase obiecte descoperite, unde fiecare în parte poate spune o poveste: obiecte de podoabă, arme, monede, vase, textile arheologice etc.

Împreună vom afla istorii mai puțin știute, vom vedea obiecte de patrimoniu excepționale, vom vorbi despre istoria SUCEVEI în special, trecând prin diferite perioade, de la ISTORIE VECHE – Arheologie,  Precucuteni, artă și spiritualitate, Civilizația cucuteniană, Epoca bronzului și începutul Epocii fierului, la EVUL MEDIU – Suceava medievală, Mode și veșminte în Moldova medievală, ajungând la ISTORIE MODERNĂ ȘI CONTEMPORANĂ – Ducatul Bucovinei, Bucovina în Marele Război, Învățământul și cultura în Bucovina, Etnii și meserii în Bucovina, Instaurarea regimului comunist, Ultimii ani ai comunismului. Desigur, ne vom da întâlnire și cu voievodul Ștefan cel Mare în  Sala Sfatului Domnesc.

CUM PUTEȚI PARTICIPA?

Cadrele didactice care doresc să „viziteze” cu elevii Muzeul de Istorie, începând de astăzi, 15 martie 2021, se pot programa la numerele de telefon: 0230-216439, interior 116,  0747 415751 sau pe adresa noastră de email marketing@muzeulbucovinei.ro. Un specialist va lua legătura cu cei doritori să participe la proiectul nostru, se vor stabili detaliile, ziua, ora, secțiunile alese etc.


Intră acum și în grupul de