„Anul Johann Sebastian Bach” la Suceava

Începând din 25 martie, seara de joi va începe cu BACH. Melomanii şi iubitorii de literatură pot participa pe durata anului 2010, în fiecare joi a calendarului de evenimente, exceptând sărbătorile legale, începând cu ora 18, la „Integrala Johann Sebastian Bach”, program oferit de Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” şi Consiliul Judeţean Suceava. Evenimentele se vor desfăşura în Sala de Artă a Bibliotecii.

Concertele, colocviile muzicale şi audiţiile din acest proiect vor cuprinde de asemenea şi recitaluri şi lecturi publice din mari scriitori, susţinute în limbile română, germană, franceză, rusă, iudaică, ucraineană, iddiş, engleză, maghiară, etc., în spiritul valorilor europene.

Programul este iniţiat şi coordonat de scriitoarea Angela Furtună, la împlinirea a 260 de ani de la moartea celebrului compozitor german.

„Spiritul lui Bach descrie în modul cel mai înalt legătura sacră a omului cu Dumnezeu, dar şi natura durerii Eclesiastului pe pământ. Valoare supremă a culturii universale majore, muzica lui Johann Sebastian Bach este deopotrivă o terapie ţintită a răului generat de maladiile civilizaţiei” Angela Furtună, „La anul, la Ierusalim”, Ed. Biblioteca Bucovinei, 2009).