Acasă Evenimente Filmul “Arrividerci” va fi proiectat, in premiera nationala, la Suceava

Filmul “Arrividerci” va fi proiectat, in premiera nationala, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Sucevenii au prilejul să vizioneze, joi seară, începând cu ora 17:00, filmul “Arrividerci”, proiecţia peliculei reprezentând o premieră pentru România. Evenimentul va avea loc la Auditorium-ul “Joseph Schmidt”, de la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, va fi prezentat de regizorul Valeriu Jereghi şi face parte din programul celei de-a III-a ediţii a Festivalului „Basarabia”, prilejuit de aniversarea a 92 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Maestru în arte, Valeriu Jereghi, (născut la 19 octombrie 1948 în satul Străşeni, Republica Moldova) a activat la studiourile „Moldova-Film”, din Iugoslavia, România, Austria, Ungaria, Germania, Franţa, RTR „K-2”, „TRI-TĂ (Nikita Mihalkov)”. Este şi Membru al „Uniunii Cineaştilor” din anul 1978.



Filmul „ARRIVIDERCI” a obţinut numeroase distincţii. În ianuarie 2009 filmul a fost proiectat la Parlamentul European. La Festivalul internaţional de filme din Berdiansc (Ucraina), septembrie, 2009, „ARRIVIDERCI” a primit „Premiul pentru cea mai bună regie”, „Premiul pentru cea mai bună imagine” şi „Premiul special al juriului Speranţa festivalului”.

În octombrie 2009, filmul a fost laureat al „Premiilor Erasmus EuroMedia” , acordate anual de către Societatea Europeană pentru Educaţie şi Comunicare la categoria “Pentru dezvoltarea dialogului intercultural într-o Europă unită” iar în 2009 filmul obţine premiul absolut la categoria de filme media-metraj la « Festivalul internaţional de filme din Salerno », Italia.

Taxa de intrare la eveniment este de 2 lei.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version