Acasă Evenimente Expoziţie unicat la Muzeul de Istorie (VIDEO)

Expoziţie unicat la Muzeul de Istorie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sucevenii iubitori de artă nu trebuie să rateze manifestarea culturală organizată joi, începând cu ora 17:00, la Muzeul de Istorie din municipiul reşedinţă de judeţ, o acţiune de excepţie ce are în prim-plan operele de artă purtând semnătura pictorului Iosif Iser, membru al Academiei Române.

Artistul a studiat pictura la Munchen şi Paris, fiind influenţat de curentele epocii în care a trăit, impresionism, cubism sau expresionism, pictura sa fiind în final moderat modernistă.



“Este o expoziţie cu adevărat extraordinară deoarece e vorba de prima expoziţie personală Iosif Iser organizată în România vreodată. O expoziţie mare care adună lucrări din toată ţara. O expoziţie foarte importantă şi numai dacă ne gândim că la licitaţiile de profil preţul unei lucrări pleacă de la valoarea 25.000 euro”, a declarat directorul CMB Suceava, Emil Ursu.

În cadrul expoziţiei, vor fi prezentate aproximativ 40 de tablouri strânse din Constanţa, Timişoara, Bacău sau colecţionari particulari din Suceava.

Prin această expoziţie, se doreşte de altfel şi marcarea Paştelui evreiesc, o acţiune ce tinde să se transforme în tradiţie la Muzeul de Istorie Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version