Serile de joi incep cu Bach!

Melomanii şi iubitorii de literatură pot participa pe durata anului 2010, în fiecare joi a calendarului de evenimente, exceptând sărbătorile legale, începând cu ora 18, la „INTEGRALA JOHANN SEBASTIAN BACH”, program oferit de Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” şi Consiliul Judeţean Suceava.

Concertele, colocviile muzicale şi audiţiile din „INTEGRALA BACH” vor cuprinde de asemenea şi recitaluri şi lecturi publice din mari scriitori, susţinute în limbile română, germană, franceză, rusă, iudaică, ucraineană, iddiş, engleză, maghiară, etc., în spiritul valorilor europene.

Programul este iniţiat şi coordonat de scriitoarea Angela Furtună, la împlinirea a 260 de ani de la moartea celebrului compozitor german.

„Spiritul lui Bach descrie în modul cel mai înalt legătura sacră a omului cu Dumnezeu, dar şi natura durerii Eclesiastului pe pământ. Valoare supremă a culturii universale majore, muzica lui Johann Sebastian Bach este deopotrivă o terapie ţintită a răului generat de maladiile civilizaţiei” (Angela Furtună, La anul, la Ierusalim, Ed. Biblioteca Bucovinei, 2009).

Pe 1 aprilie 2010, la ora 18, „Integrala Bach” va oferi melomanilor o reîntâlnire cu Concertele Brandenburgice Nr. 3 şi Nr. 4.

Concerto No.3 BWV 1048
ohne Satzbezeichnung
Adagio
Allegro

Concerto No.4 BWV 1049
Allegro
Andante
Presto

Scriitoarea Angela Furtună, Corina Derla şi invitaţii vor oferi lecturi publice în limba română din opera lui Matei Vişniec şi din Goethe.