Biblioteca USV și alte patru biblioteci din țară își vor prezenta fondurile de documente. Evenimentul poate fi umărit online


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Națională de Poezie „Mihai Eminescu” a Memorialului Ipotești, organizează, pe 27 și 28 aprilie, cu ocazia Săptămânii Bibliotecilor, un dialog între biblioteci. În cadrul evenimentului, cinci biblioteci își vor prezenta fondurile de documente. Mâine, 27 aprilie, începând cu ora 10.00, în dialog vor intra Biblioteca Națională de Poezie „Mihai Eminescu” a Memorialului Ipotești, Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani și Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare”, înfiinţată în anul 1963, dezvoltă şi conservă colecţii enciclopedice şi specializate de publicaţii cu caracter ştiinţific de înaltă valoare culturală din ţară şi străinătate pe toate categoriile de suporturi documentare, în acord cu programele de învăţământ, de cercetare şi de cultură. Catalogul on-line și catalogul tradiţional al bibliotecii conţin date referitoare la circa 300.000 de volume de carte, periodice şi alte tipuri de documente. Pe baza abonamentelor contractate, utilizatorii Bibliotecii Universitare pot beneficia de acces gratuit la mai multe baze de date naţionale şi internaţionale. În dialogul bibliotecilor, Cristina Șutac și Adriana Florentina Gherasim vor prezenta cărți și periodice din colecția specială a bibliotecii.

Dialogul între biblioteci va avea loc online și va fi difuzat în direct pe pagina de Facebook a Memorialului Ipotești, aici.


Intră acum și în grupul de