Expoziție a meșterilor populari, prezentare „Produs în Bucovina”, scurte momente artistice și acțiuni de promovare turistică, de vineri, în centrul Sucevei


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava va prezenta, începând de vineri, de la ora 14:00, timp de două săptămâni, evenimentul „De Sânziene, la Suceava” care va include mai multe manifestări de promovare a zonei, dar și lansarea unui proiect-pilot turistic ce presupune tururi tematice ghidate în municipiul Suceava, a anunțat, joi, vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă.

Vicepreședintele CJ Suceava a spus că de vineri, de la ora 14:00, va fi deschisă expoziția meșterilor populari, va începe și prezentarea făcută de Asociația „Produs în Bucovina”, dar va fi lansat și proiectul-pilot „Turist în Suceava”

Niculai Barbă a spus că din discuțiile avute în pregătirea acestui eveniment cu reprezentanți ai Asociației de Turism „Bucovina”, cu cei de la Universitatea Suceava și cu alte persoane implicate în domeniu s-a desprins ideea necesității unor tururi ghidate prin municipiul Suceava.

„Ne propunem ca prin acest proiect pilot să înființăm mai multe tururi ghidate în municipiul Suceava și care să fie incluse în oferta turistică. E vorba de tururi cu tematică, iar două dintre aceste vor fi lansate vineri, respectiv  Suceava-medievală și Suceava- multietnică”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.

El a menționat că punctul de plecare și de încheiere al tururilor este platoul din centrul orașului, iar la plecare va fi un moment de prezentare a turului și a obiectivelor de pe traseu, urmând ca apoi, însoțiți de un ghid, vizitatorii să parcurgă la pas aceste trasee.

Plecările în cele două tururi sunt programate de la ora 14:00 și de la ora 17:00 astfel încât o persoană să poată să parcurgă într-o zi ambele trasee.

„Ghizii vor prezenta într-un mod aparte obiectivele de pe trasee, vorbind și despre însemnătatea obiectivelor respective la înființare, transformarea și rolul lor în perioada modernă și contemporană. După ce vom detalia informațiile pe care le primesc vizitatorii pe aceste tururi mă aștept ca și foarte mulți suceveni să parcurgă aceste tururi pentru că vor afla informații interesante despre istoria acestor locuri, locuri în care s-au născut și trăiesc”, a spus Niculai Barbă.

Vicepreședintele CJ Suceava a reiterat solicitarea către Primăria Suceava de a înființa, măcar pe perioada în care se desfășoară evenimente în municipiul Suceava, o cursă de autobuz care să facă legătura între zona centrală și platoul Cetății de Scaun a Sucevei.

El a mai declarat că la evenimentul „De Sânziene, la Suceava” scurtele programe artistice zilnice programate în diverse puncte din oraș se vor transfera pe esplanada centrală pentru a anima atmosfera din zonă.

Niculai Barbă a subliniat că în cadrul acestui eveniment, o zi marcată în mod deosebit va fi cea de 24 iunie când se va semna parteneriatul între CJ Suceava, Municipiul Chișinău și trei raioane din Republica Moldova, va fi sărbătorită Ziua Internațională a  Iei, iar meșterii populari vor prezenta ateliere și colecții de costume populare.


Intră acum și în grupul de