Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă invită sucevenii în „Suceava reală”. Până în 27 iunie vor fi tururi ghidate pe trasee din municipiul reședință de județ


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă care a fost prezent, vineri, la  deschiderea evenimentului „De Sânziene, la Suceava” i-a invitat pe suceveni să ”coboare în Suceava reală”.

Potrivit acestuia, noutatea din acest an este proiectul-pilot „Turist în Suceava” ce  reprezintă, practic, o serie de tururi ghidate în municipiul Suceava.

Niculai Barbă a precizat, că până în 27 iunie, turiștii, dar și suceveni, pot descoperi poveștile locului, prin două tururi tematice: Suceava Medievală și Suceava-Multietnică.

“De Sânziene, la Suceava” – Consiliul Județean da drumul la distracție

“De Sânziene, la Suceava” – Consiliul Județean da drumul la distracție la Suceava!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 18 iunie 2021

”Vrem să aducem pentru fiecare obiectiv de pe acest traseu ceva deosebit, povestea a ceea ce a fost, evoluția și a ceea ce este acuma și în felul acesta să atragem, nu numai vizitatorii, ci și sucevenii”, a mai spus vicepreședintele CJ Suceava.

Plecările în cele două tururi sunt programate de la ora 14:00 și de la ora 17:00 astfel încât o persoană să poată să parcurgă într-o zi ambele trasee.

Între cei care vor asigura ghidajul sunt angajați ai Consiliului Județean, dar și suceveni care știu istoria orașului între care artistul plastic Mihai Pânzaru-PIM.

De asemenea, timp de două săptămâni, cei care vor ajunge pe esplanada din centrul Sucevei vor putea admira și cumpăra produsele realizate de circa 30 de meșteri populari din județul Suceava, fiecare reprezentând meșteșugurile populare specifice zonei noastre: prelucrarea lutului, industria casnică textilă și obiecte de port popular, prelucrarea pieilor, încondeierea ouălor, ori prelucrarea lemnului. (Vlad Tudosă)


Intră acum și în grupul de