Festivalul Medieval din acest an se transformă în „Povești medievale la Cetatea de Scaun a Sucevei”


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să aprobe, în ședința de săptămâna viitoare, o modificare a listei minimale de programe și proiecte culturale organizate în acest an de Muzeul Național al Bucovinei.

Astfel, va fi amânată pentru anul viitor Expoziția de pictură Horia Paștină din motive de sănătate ale autorului și includerea în program a manifestării „Povești medievale la Cetatea de Scaun a Sucevei”.

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă, acest eveniment urmează să fie organizat în perioada 13-15 august în Cetatea de Scaun și în incita Muzeul Satului Bucovinean.

Totodată, pentru organizarea acestui eveniment, este solicitată și o rectificare bugetară și alocarea sume de 100.000 de lei.

Reamintim că vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a anunțat la sfârșitul lunii mai că Festivalul de Artă Medievală de la Suceava a devenit cel mai important din țară și că este și principalul motiv pentru care autoritățile județene sucevene își propun să fie primele care reiau acest gen de evenimente.

„Este și o revanșă și față de situația pe care am avut-o în Suceava anul trecut când am putut organiza doar evenimente online. Ne organizăm pentru că suntem convinși că putem să revenim la normalitatea dinaintea pandemiei atunci când festivalul era cel mai important din țară”, a spus Niculai Barbă.

El a subliniat că trebuie de luat în calcul atât restricțiile sanitare, dar și faptul că va fi greu să se obțină acceptul unui număr foarte mare de participanți astfel încât să fie organizate acțiuni la amploarea celor de dinainte de pandemie.

Niculai Barbă a mai declarat că vor fi organizate activități, inclusiv la Muzeul Satului și a subliniat că  toate manifestările din acest an se desfășoară sub egida marii Sărbători de la Putna cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la „Serbarea de la Putna-1871”


Intră acum și în grupul de