Acasă Evenimente O noua editie „Falticeni – mon amour”

O noua editie „Falticeni – mon amour”


Intră acum și în grupul de

Muzeul de Artă „Ion Irimescu” şi Primăria Municipiului Fălticeni organizează pentru publicul iubitor de cultură, vineri, 14 mai 2010, ora 18, o nouă întâlnire cu prozatorul şi promotorul cultural Grigore Ilisei. Evenimentul este dedicat reeditării a două dintre cărţile scriitorului: „Fălticeni – mon amour” şi „Octavia”.

Ediţia a doua a volumului de proză scurtă „Fălticeni – mon amour”, scris de Grigore Ilisei în colaborare cu Paul Miron, a apărut la Editura „Dana Art”, şi va fi relansată în prezenţa pictorului Dan Hatmanu, ilustrator al cărţii.



Cartea prezintă atmosfera de altădată a Fălticeniului, oraş care i-a dat culturii româneşti pe Sadoveanu, Lovinescu, Labiş, Anton Holban, Horia si Vasile Lovinescu. În anul lansării, 1996, cartea a primit Premiul „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”, la Salonul de Carte Românească, organizat la Iaşi.

După 24 de ani, cititorii lui Grigore Ilisei se vor bucura şi de apariţia într-o nouă ediţie, a doua, a romanului „Octavia”, tipărit la Editura „Feed – Back”.
Evenimentul de la Fălticeni va fi moderat de prof. univ. Dr. Liviu Leonte şi poetul Daniel Corbu, director adjunct al Muzeului Literaturii Române din Iaşi.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version