Ansamblul cameral “Remember Enescu” va concerta la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

Sucevenii vor avea parte vineri seara, de la ora 17:00, de un concert al Ansamblului cameral “Remember Enescu”, care va fi găzduit de Muzeul de Istorie din Suceava.

După un turneu prin ţară, cei trei membri ai Ansamblului, soprana Cristina Radu şi pianiştii Cristina Răducanu şi Eugen Dumitrescu, se opresc la Suceava, pentru a readuce în memoria iubitorilor de muzică clasică cele mai cunoscute compoziţii semnate de George Enescu şi contemporanii săi. Intrarea la concert este liberă.

Distins ca „Trio-ul anului 2009” la „Gala Premiilor în Cultură” Arcuş 2010, Ansamblul cameral „Remember Enescu” reuneşte trei tineri muzicieni ce împărtăşesc pasiunea explorării unor teritorii artistice de mare diversitate, de la repertoriul baroc la cel romantic şi contemporan, într-o formaţie camerală nouă în spaţiul artistic românesc.

Bucurându-se de aprecierea criticii de specialitate şi cea a publicului, Ansamblul a fost invitat în decursul timpului să concerteze în oraşe din Germania, Belgia şi Ukraina, precum şi în săli prestigioase din întreaga ţară: Ateneul Român, Palatul Cotroceni, Palatul Şuţu, Muzeul naţional „George Enescu” din Bucureşti şi din Sinaia, Filarmonica din Târgul Mureş, Filarmonica din Piteşti, Filarmonica Odorheiul Secuiesc, Teatrul de Operă şi balet „Oleg Danovsky” din Constanţa, Opera Braşov precum şi în numeroase alte centre culturale din Cluj Napoca, Suceava, Arcuş, Galaţi, Brăila, Reghin, Barlad.

Diversitatea repertoriului, alternanţa timbrală, au făcut ca Ansamblul „Remember Enescu” să fie invitat la numeroase festivaluri precum: Festivalul internaţional „George Enescu” (Bucureşti), Festivalul internaţional „Constantin Silvestri” (Filarmonica de Stat din Târgul Mureş), Festivalul Muzicii Maghiare (Centrul Cultural Ungar, Bucureşti), Festivalul „Tinerii şi muzica” (Teatrul Act, Bucureşti), Festivalul “Chei” (ediţia I, UNMB).

Formula adoptată de acest ansamblu este una inedită, duo-ului pianistic format din Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu, alăturândui-se soprana Cristina Radu (solistă a Operei din Braşov) – cei trei artişti realizând concerte vocal-instrumentale în care lucrările destinate pianului la 4 mâini alternează cu miniaturi vocale de mare expresivitate.

Alături de numeroase premii obţinute individual de către artiştii reuniţi în Ansamblul cameral „Remember Enescu”, formaţia este laureată la concursurile “Pietro Argento” si “Lorenzo Perosi” (Italia), precum şi în cadrul ultimilor trei ediţii (2007-2009) la “Festivalul Muzicii Maghiare “ organizat de Centrul Cultural al Republicii Ungare din Bucureşti.

Ca urmare a acestor premii, în luna martie a acestui an, Ansamblul „Remember Enescu” a organizat în colaborare cu Centrul Cultural Ungar din Bucureşti şi postul de radio Romania Muzical un prim turneu de popularizare a muzicii clasice camerale.


Intră acum și în grupul de