Festivalul Bucovina Rockfest se va desfășura în perioada 6-7 august pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să dezbată și să supună aprobării un proiect de hotărâre de asociere cu Asociatia Legio Phoenix  MC Suceava pentru a aloca suma de 40.000 de lei în vederea finanțării și realizării în comun a acțiunilor de interes local cuprinse în proiectul „Festivalul Bucovina Rockfest” ediția a III-a, care se va defășura în perioada 6-7 august pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei.

În raportul de aprobare, primarul Ion Lungu spune că necesitatea realizării acestui proiect se datorează dorinței de revitalizare a  ofertei culturale, în concordanță cu strategia de dezvoltare locală și regională, care pune accentul pe importanța actului cultural și pe valorificarea patrimoniului și a moștenirii culturale din această zonă.

„Implicarea în astfel de acțiuni, care să pună în valoare creativitatea, talentul, prin exprimarea și interpretarea artistică, oferă accesul către o educație completă  și complexă, dar și descoperirea unor laturi ale personalităților umane cu care intrăm în contact”, a menționat Ion Lungu.

El a precizat că din dorința  de a ține pasul cu vremurile, având în vedere situația epidemiologică COVID-19 actuală este necesar să fie găsite maniere inedite de a realiza proiecte prin care să fie promovată muzica rock , foarte iubită de tineri.

Pe parcursul festivalului, publicul spectator va putea asista la concerte susținute de trupe consacrate, recitaluri solo de voce și instrumente.

„Nevoia culturală a comunității sucevene este mare, de aceea acest festival rock vine ca o completare a ofertei culturale, reunind iubitori de toate vârstele ai muzicii rock, într-un cadru cultural-educativ unic pentru orașul Suceava”, a mai arătat Ion Lungu.

Primarul subliniază că publicul sucevean își manifestă puternic deschiderea spre nou și inedit, fiind doritori de spectacol, lurnina și culoare, de activități antrenante și interactive.

Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie promovarea unui eveniment cu vizibilitate la nivel local, a muzicii și artei de inspirație rock, pusă în valoare de trupe faimoase de artiști ai genului muzical, care să contribuie la creșterea sentimentului de apartenență, a diversității locale, regionale și naționale.

Pe parcursul festivalului vor fi respectate toate măsurile legale privind situația pandemică actuală.


Intră acum și în grupul de