Intare liberă de 1 august la Cetatea de Scaun a Sucevei și toate muzeele ce aparțin Muzeului Național al Bucovinei. Niculai Barbă: „Ziua Porților Deschise” la unitățile muzeale sucevene deschide o lună plină de evenimente importante


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a reamintit că în data de 1 august se marchează Ziua Porților Deschise la unitățile muzeale sucevene din subordinea Muzeului Național al Bucovinei.

Niculai Barbă a anunțat imediat după organizarea evenimentului Noaptea Muzeelor că ținând cont de audiența acestei acțiuni Consiliul Județean Suceava va organiza în data de 1 august Ziua Porților Deschise la muzeele sucevene.

El a explicat că în acest program vor mai intra unități muzeale din județ care aparțin de Muzeul Național al Bucovinei.

Intrarea este liberă, după programul normal de vizitare al zilei de duminică, astfel:

– Cetatea de Scaun a Sucevei 9-22, ultima intrare la ora 21;

– Muzeul Satului Bucovinean 10-18, ultima intrare 17:30;

În zona centrală a Sucevei

– Muzeul de Istorie 10-18;

– Muzeul de Științele Naturii 10-18;

– Hanul Domnesc 10-18;

În județ

– Muzeul Memorial „Ciprian Porumbescu” 10-18;

– Casa Memorială „Ciprian Porumbescu” 10-18;

– Casa Memorială „Nicolae Labiș” Mălini 10-18;

– Casa Muzeu Bilca 10-18;

– Casa Muzeu Solca 10-14.

„Acțiunea deschide o lună plină de evenimente importante organizate de instituțiile de cultură ale Consiliului Județean Suceava, Muzeul Național al Bucovinei și Centrul Cultural „Bucovina” , în județul Suceava. În municipiul Suceava, cele mai atractive evenimente vor fi organizate la Cetatea de Scaun a Sucevei și la Muzeul Satului Bucovinean. Practic, nu va fi vreun weekend fără un eveniment deosebit. Vor reveni, practic, toate genurile de evenimente pe care le-am organizat înainte de pandemie, respectând în acest an toate restricțiile. Aș remarca faptul că din acest pregătim și acțiuni în premieră. De asemenea, apreciez că pe fondul promovării potențialului zonei au apărut inițiative ale unor entități private în organizarea de evenimente. Încurajez și suntem pregătiți să susținem concret acest fenomen”, a spus Niculai Barbă.

El a mai declarat că pentru a facilita deplasarea vizitatorilor, suceveni sau turiști, a propus Primăriei Suceava să analizeze posibilitatea introducerii de curse pe traseul Centru-Cetate, pentru toate weekendurile lunii august.


Intră acum și în grupul de