Peste 250 de sportivi vor concura, sâmbătă, la competiția de alergare montană din Munții Suhard


Intră acum și în grupul de

Ediția a V-a a competiției de alergare montană din Circuitul Carpaților „Hit The Egg – Ouşoru Challenge„ va avea loc sâmbătă, 7 august, la Vatra Dornei.

Peste 250 de sportivi profesioniști sau amatori vor concura în probele de maraton (45 Km), semi-maraton (24 Km) și cross (10 Km). La buna desfășurare a evenimentului contribuie peste 60 de voluntari, a anunțat organizatorul, respectiv Asociația Națională pentru Dezvoltare Rurală Montană „RoMontana” din Vatra Dornei.

„Hit The Egg – Ouşoru Challenge” este un concurs de alergare montană desfăşurat în Munţii Suhard, cu scopul de a facilita dezvoltarea turismului activ în zona Dornelor, prin promovarea mişcării în aer liber şi a unui mod de viaţă sănătos. Participanții sunt încurajați să contribuie cu hrană sau orice alte produse care vor fi donate adăpostului de câini fără stăpân din Vatra Dornei.

„Ne-am dorit ca acest concurs să devină o tradiţie, să punem Vatra Dornei și Bucovina pe harta marilor competiții de alergare montană şi să ne aducem aportul la consolidarea destinaţiei ecoturistice și de turism activ „Ţara Dornelor”. Ne bucurăm că ne-a ieșit până acum. Ne bucurăm să continuăm. Vă invităm să participați la eveniment în număr cât mai mare pentru a alerga, pentru a susține sportivii, pentru o tură cu bicicleta sau pur și simplu pentru socializare și muzică bună. Avem în program și probe sportive și alte activități interactive pentru copii. Competiţiile de alergare montană au menirea de a contribui la dezvoltarea durabilă a teritoriului prin atragerea atenţiei asupra conceptului de turism activ, ecoturism şi a implicărilor economice şi sociale pe care această formă de petrecere a timpului liber o are pentru dezvoltarea comunităţilor montane în general”, a declarat organizatorul Radu Adrian Rey.


Intră acum și în grupul de