Expoziție foto-documentară la Biblioteca Bucovinei: „Serbarea de la Putna (15 august 1871) – 150 de ani de istorie”


Intră acum și în grupul de

În data de 12 august 2021, orele 12:00, la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” va avea loc vernisajul expoziției Serbarea de la Putna – 150 de ani de istorie, organizată de Muzeul Național al Bucovinei în colaborare cu Biblioteca Bucovinei.

Eveniment desfășurat sub egida Consiliului Județean Suceava, expoziția se înscrie în cadrul manifestărilor organizate în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2021 menite să omagieze 150 ani de la „Serbarea de la Putna”.


Proiectul urmărește să marcheze într-un mod deosebit împlinirea unui secol și jumătate de la prima și cea mai mare sărbătoare a națiunii române din secolul al XIX-lea, oferind publicului sucevean, dar nu numai, posibilitatea de a cunoaște diverse detalii și informații despre evenimentul organizat la 15 august 1871, la care au contribuit și participat personalități precum Mihai Eminescu, Ioan Slavici, A. D. Xenopol, dar și mai tânărul Ciprian Porumbescu. Se vrea, astfel, familiarizarea sucevenilor cu un moment important din istoria culturală a Bucovinei, conștientizarea și înțelegerea acestuia. Trimiterile la trecut asigură o conştiinţă istorică membrilor unei societăţi, prin crearea unui trecut comun.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile (30 locuri)! Evenimentul va avea loc cu respectarea măsurilor anti-Covid.


Intră acum și în grupul de