Elevi suceveni care studiază chitara clasică au obținut premii la concursuri naționale și locale. Profesorul Marius Aluncărițe: Cine vrea poate face școală și în online!


Intră acum și în grupul de

Elevi suceveni care studiază chitara au fost premiați la concursuri naționale și locale care au fost organizate atât cu participare fizică, dar și în online.

Profesorul de chitară clasică de la Liceul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Marius Alexandru Aluncărițe, a declarat pentru News Bucovina, că pe parcursul anului școlar a lucrat în online cu elevii, dar și fizic.

El a remarcat că a fost o premieră să faci muzică, instrument, în online, da că chiar s-a făcut.

„Ei, uitați că se face școală și în online, cine vrea!”, a spus profesorul sucevean.

Aluncărițe a precizat că imediat ce s-a revenit la școală în format fizic a dorit să culeagă roadele muncii din online așa că a înscris unul dintre elevii săi de clasa a doua, Ștefan Anitulesei Busuioc la un concurs de interpretare instrumentală care se organizează în cadrul școlii.

Concursul „Cel mai bun interpret” aflat la a XXII-a ediție s-a desfășurat în perioada 30-31 martie în format fizic doar pentru clasele I-IV anul, iar concurentul său a obținuy primul loc.

După acest debut, a decis să încerce și la nivel național și a înscris doi elevi la Concursul național de chitară clasica “Treptele chitarei” aflat la a opta ediție, care s-a desfășurat online în 24 aprilie, fiind organizat de Asociația de chitară Valahia din București.

La acest condus Ștefan Anitulesei Busuioc a obținut locul II, iar celălalt elev, Daniel Ureche, a obținut locul III.

Ulterior s-a desfășurat Concursul național de interpretare „Scherzo” (22-26 Aprilie) ediție online, unde același Ștefan Anitulesei Busuioc a câștigat locul II, Daniel Ureche locul II, iar un alt elev, Alexandru Doncian, mențiune.

Un alt concurs la care elevii suceveni au obținut rezultate frumoase a fost “RO ART FEST” (19-20 iunie)  care s-a desfășurat online.

Ștefan Anitulesei Busuioc a obținut locul I de excelență, iar Andrei Cîrstean, elev în clasa a V-a la Liceul de Artă  Suceava a câștigat tot premiul I de excelență.

Elevii suceveni au participat și în vacanță la Concursul național de chitară “Chitariștii României” desfășurat online în 25 iulie.

La acest concurs elevii de la Liceul de Artă din Suceava Ștefan Anitulesei Busuioc (clasa a II-a), Luca Cîrstean (clasa a VIII-a), Andrei Cîrstean (clasa a V-a), Elisabeta Candreanu (clasa a XII-a) și Tudor Chirilă clasa a I, au obținut, fiecare la categoria lui, Premiul I de Excelență.

La același concurs, elevi suceveni care studiază în particular chitara, Amalia Blumenfeld, Darius Apetrei și Daniel Ureche, au obținut deasemenea Locul I de Excelență.

Elevii suceveni au interpretat la concursuri piese din repertoriul compozitorilor Ferdinando Carulli, Johann Sebastian Bach, Leo Brower, Heitor Villa-Lobos.


Intră acum și în grupul de