Asociația de Ecoturism Țara Dornelor a lansat primele oferte de vacanță. Cele șase pachete ecoturistice sunt pentru toate anotimpurile și categoriile de vizitatori


Intră acum și în grupul de

Asociația de Ecoturism Țara Dornelor a anunțat astăzi, 20 august, că a lansat prin intermediul agenției Eco-Tour Țara Dornelor 6 pachete ecoturistice pentru toate anotimpurile și categoriile de vizitatori.

„De la familii cu copii, seniori sau grupuri de prieteni și colegi, care doresc să facă drumeții ușoare pe lângă pensiune, tururi ghidate la muzeele și obiectivele turistice din destinație, până la pasionați de mișcare și de observarea naturii, la pas, călare sau în șaua bicicletei, cu barca pe apă sau pe schiuri de tură. Cu toții vor găsi prilejul perfect să evadeze din aglomerația orașului și să cunoască specificul natural și cultural al Țării Dornelor, destinația verde a Bucovinei”, au transmis organizatorii.

Imagine: Asociația de Ecoturism Țara Dornelor

Ofertele de vacanță în Țara Dornelor se axează în mod special pe activități ghidate în natură, degustări de produse locale și recomandări de cazare în pensiunile care fac parte din rețeaua ecoturistică locală, aflată în continuă dezvoltare. Cele 6 pachete de vacanță au prețuri cuprinse între 60 de lei/persoană și 500 lei/grup, în funcție de numărul de persoane, vârsta acestora, tipul de activitate dorit și facilitățile incluse. Activitățile propuse sunt:

  1. Drumeție montană pe trasee omologate din munții Bistriței, masivul Suhard, Giumalău sau Călimani;
  2. Wildlife, primăvara la rotitul cocoșului munte, toamna la boncănitul cerbilor;
  3. Schi de tură în Suhard sau Giumalău;
  4. Călărie, cu lecții de inițiere și plimbări ușoare sau excursii călare pe trasee itinerante de o zi, în Vatra Dornei sau în Ciocănești;
  5. Cicloturism în cei peste 150 de kilometri de trasee pentru ciclism montan;
  6. Family, cu oferte destinate familiilor cu copii, seniorilor sau celor fără pregătire fizică deosebită, care pot avea parte de drumeții ușoare în natură; pe poteci tematice, experiențe cu barca pe apă; vizite în sat, la muzee și la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani.

Pachetele cu oferte ecoturistice sunt dezvoltate de Asociația de Ecoturism Țara Dornelor în parteneriat cu ghizi, meșteri și producători locali, ONG-uri, administratori de arii naturale protejate și operatori economici din turismul local, în cadrul proiectului Țara Dornelor, o destinație ecoturistică înfloritoare, finanțat prin programul “Green Entreprenuership – Dezvoltarea economică durabilă prin ecoturism”, un program comun al Romanian-American Foundation şi al Fundaţiei pentru Parteneriat.


Intră acum și în grupul de